Online users

Follower

Monday, January 3, 2011

Restoran Selera Simpang, Kedawang, Langkawi.


Err...ini entry pasal makanan lagi.Sabar jelah.Balik Malaysia ni, asyik blog pasal makanan je kan.Kali ini nak review pasal Restoran Selera Simpang pula.Dekat je dengan rumah Kak Jaja.Signifikannya nama restoran ni sebab lokasi dia memang kat simpang jalan.Lupa pula nak cakap, restoran ni kat Kedawang, Langkawi.

Lepas lenjun kena air hujan kat cable car, kami decide untuk terus pergi makan.Baju still ada kesan air hujan lagi.Yang dalam toksah duk kira la.Lenjun habis dah.Order nasi goreng special.Tiba-tiba kepingin pula nak jamah sup tulang.Terus order.Bab makan tak berkira sangat nak keluar duit banyak.Asalkan perut kenyang.Hehehe.Harga makanan kat sini standard.Range nasi goreng between RM 3-RM 5.Memang berbaloi baloi.Sini pun ada servis pilih ikan sendiri untuk dimasak sama macam Restoran Lubuk Buaya.

Ku perasan satu benda la.Kalau tukang masak orang belah Siam sana, rasa sup dia sama ja.Pi la kedai mana pun, memang rasa lebih kurang.Sup tulang dia marvelous.

Dah lama tak minum air barli ais.Nikmat weh.

Jangan lupa singgah Restoran ni once dah jejak kat Kedawang ye. =)

5 comments:

eDdY said...

aah..betol kan..
kalo sup org siam wat..rasa sumer lebeh kurang samer jer..

[z@ck] said...

eDdy..
ko pun rasa macam tu ek? hehehe..ku ingat ku sorang ja yg rasa macam tu

devoted lily♥ said...

pirah.. langkawi skang apa y best.. ke sama mcm kita sekolah2 dulu? mak aku ajak pergi.. kalau sama mcm dulu.. malas la plak..

Fatin Aliyya said...

sedapnya..fatin suka makan.:).
btw, gmbr sgt nice.mcm mask progrm jln2 cr makan ja.hehe
nt kem slm dkt kak ada :)

CoKeLaT-RaWkZ said...

Ai suka Barli ice tapi takleh minum sangat sure besok pagi kena demam, agaknya badan panas sangat kut?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger