Online users

Follower

Sunday, March 6, 2011

Cari rejeki.

Serius.Kerja cleaner kat oversea ni tak ada la penat sangat pun.Contoh, tadi aku dapat one off cleaning job kat Central Terrace.Job tu aku dapat dari SJS.Dalam requirement, dia nak orang yang boleh buat extensive cleaning.Bila dengar extensive cleaning, hati ada rasa cuak cuak sikit.Terbayang rumah tu mesti kotor habis.Baju bersepah sana sini.

Bila dah sampai rumah orang tu, dia suruh aku polish cabinet, lap tingkap, scrub sink, lap fridge dan basuh toilet.Mudah sangat.Terus rasa lega.Sebab tak perlu nak vacuum carpet dan lipat baju (macam yang selalu aku kena buat kat rumah Mrs. X). Plus, rumah mat saleh ni tak ada la kotor macam rumah orang Melayu.Kerja tak sampai dua jam dah dapat 30 dollar.Ka-ching! Convert la duit Malaysia.Ada kot dalam 60 hengget lebih.Hohoho.Tapi, bergantung juga pada nasib.Kalau dapat employer yang baik hati macam kes aku ni ok la.

Hidup perantau mencari rejeki lebih lagu ni la =)

6 comments:

HeLena said...

xpe zack...jnji halal..sy study kt msia pun cr keje part time gak...selamat berjaya k...

Jiji-Fify said...

masyuk la ko dik!! bagus!! ;)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

Cik Aien said...

respect kat ko! pndai bwk dri..

AcanCapik said...

rajin hang no. bli kereta satu bwk balik msia. hehe

eDdY said...

bagus betol ko ni z@ck..
aper2 pon..wat kejer tu elok2 k..kumpul duit banyak2..leh kawen balik nnt..hee(^^)

Anonymous said...

err..just nak tanya, rumah org melayu kotor ke dear??

regards,
org melayu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger