Online users

Follower

Wednesday, March 2, 2011

Gempa bumi di Welly.

Semalam terasa gegaran di rumah.I thought it was the wind.Rupa-rupanya gempa bumi.Sumpah shaking satu rumah.Dalam 3-4 seconds.Masa tu semua tengah online kat ruang tamu.Aku mengadap Nik, tengok muka dia cuak.Ada moment of silence sekejap.Berdebar toksah duk cakap la.Rasa macam nak kena hempap.Semua takut.Terus turun bawah,buat emergency pack.Capai passport dulu habaq hang.Tuhan je tahu perasaan aku time tu.Berdebar dan takut.Huhuhu.Terus sumbat sikit makanan dan baju dalam emergency pack.In case gempa bumi ke, boleh grab bag tu dulu.

Check FB, semua pakat update status.Tambah tambah area Willis Street sebab situ tempat paling berisiko tinggi.Sebab takut earthquake, semua tidur kat atas.LOL.Alhamdulillah, nothing happened.Maybe peringatan untuk semua yang bencana alam boleh berlaku bila bila masa saja.Untuk semua, please doakan kami kat NZ ni selamat.

5 comments:

Peri PiA said...

z@ck!!plz take a gud care of urself ya.kawan2 juge

ambil langkah keselamatan,update selalu kalau blh

Aisumi Chan Kawa'i said...

take care zack.. yg terbaik prepare siap2 brg2 penting tu.. mintak tak ada apa2 kaa..

Amira is mira said...

z@ck..take care kat sane..anything happen kter mmg x tawu.so plan betul..emergency bah mesti kene prepare sentiasa

noorafzan said...

bahayanya..
harap korang selamat sentiasa.

eDdY said...

siyes z@ck..time aq bace news yg kat christchurch earthquake tu kan..aq terus teringat kat ko..huhu
jaga diri elok2..letak barang2 penting setempat..
aper2 pon..semoga semua nyer selamat k...(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger