Online users

Follower

Monday, June 20, 2011

Main pasir.

10 Jun 2011, Cape Reinga

Sebelum naik Cape Reinga, pergi main pasir dulu. Gagah juga nak pi. Padahal time tu hujan rintik rintik. Dah konfirm konfirm la pasir basah kan.Tapi sebab dah datang jauh nun dari Welly, haruslah redah juga walaupun cuaca kurang elok. Sewa sandboard kat kedai minyak sebelum naik atas.Satu board 10 dollar. Lumut cakap tu murah sikit dari sewa kat atas.Bila dah sampai kat situ, kagum sekejap la. Bayangkan disebalik gunung ganang tiba tiba terbentang luas padang pasir. Feeling jadi tok arab sat.Hahaha.Silap tak ada unta dan kaktus ja.

Dua orang buta mencari perigi.

First round. Semangat.

Berjaya meluncur tanpa sebarang kecelakaan.

Try berdiri pulak. Memang cari nahas la pandang kamera. Teruih hilang fokus.Akibatnya.....

T__________________T

Jatuh berguling guling.Ingatkan hidung dah patah dah time ni sebab terhentak kuat kat pasir.Hidung aset penting.Hidung kemek, jatuh 1000 ringgit! Hahaha.

Nooooh.Anak dara sorang ni laaaa.Habis satu badan lekat pasir.Dalam mulut pun masuk.Tak semangat dah nak main.Sobsobsob.

p/s: Kalau datang sini, kamera kena jaga elok elok especially kamera yang lens style keluar zoom tu. Bahaya. Masuk pasir boleh rosak kamera korang. Mujurlah RoseM tak ada masalah. Dalam duk pedo' tu, ada juga masuk pasir celah celah lense cover.Tapi alhamdulillah la tak rosak.Sayang Rose! Hehehe.

6 comments:

fikri FAUZI said...

luncur pasir..sumpah cool. never try it before.

eLLy said...

wah walaupun jatuh.. posing tetap posing hahahhaha ;p

Roza Ami Nanomiya said...

style ko jatuh klasik

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

baru lepas men pasiaq pantai jugak..hehe

eDdY said...

best nyer la weyh..bile la dpt nak g tempat camni kan...

lumut said...

kesian nye la kan hujan...tgk gamba kau pon nampak la cm suffer je men ngn pasir melekat cmtu...

kalau x dpt rse pasir halus gebu gile kalau time tu time panas.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger