Online users

Follower

Thursday, June 23, 2011

Peta Malaysia


Oh my.Penat weh, penat! Baru first lesson dah rasa macam nak pitam. Hari ini aku mengajar pasal language dan serba sedikit pasal kedudukan Malaysia.Starting dah ok. Bila aku tunjuk peta Malaysia, dorang mula tanya pelik pelik. Diluar jangkaan aku. Start menggelabah dah. Mujur Mel ada untuk tolong aku.

Kalau korang tengok peta Malaysia kat atas tu, ada satu tompok purple sebelah Perlis yang tak ada label. Boleh pula sorang budak ni tanya aku itu negeri apa. Jenuh cangak tak tahu nak jawab apa weh. Seriously. Semua tompok tompok yang tak berlabel, dorang tanya. Mati akai aku nak menjawab. Last last aku cakap "Must be the other island, but I'm pretty sure it is not belong to Malaysia".

Time belajar language, ok la.Dorang semua dapat tangkap dengan cepatnya. Ada sorang budak Malaysia dalam kelas aku.Memang dialah juara. Hahaha.Tapi kan, bila suruh cantum peta Malaysia, group dia paling corot sekali.Hancus terus.Tak rupa peta Malaysia dah except for Sabah dan Sarawak. Dorang paling ingat yang Sabah dan Sarawak sebab resemblance to dog figure. Itu jelah yang dorang cekap.Mai tang peninsular Malaysia, hancus.Hahaha.Comel je masing masing.But it was a good start.Esok kena mengajar lagi. Topik pasal baju tradisional. Kita tengok pula apa yang akan jadi esok.Hahaha.

Jauhnya Penang! Negeri Sembilan tiba tiba ada kat tepi. Awesome guys.Hahahaha.

7 comments:

eDdY said...

haha...comey plak rase diorg nih(^^)

AcanCapik said...

ah sudah, dah beralih pulak negeri aku. camna nak balik kampung ni? haha...

Watanabee said...

ermm...pulau kat sebelah perlis tu bukan ke Langkawi??..sebelah johor tu ..Tioman..agak je la...

ana ayesha said...

cam ne le rupanye kalau yg dicantum2 tu tetiba jadi realiti?

fasha said...

hihi,i love geography :))

Dee said...

cutelah..it's an awesome experience kan?

Roza Ami Nanomiya said...

smart gak kalau semenanjung mcm tu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger