Online users

Follower

Thursday, July 14, 2011

Ohakune- to Rotorua

Hajat dihati nak bawa parents Adawiah naik Mt Raupehu.Nak bagi dorang main salji. Turn out tak da sebutir pun salji yang kitorang jumpa kat atas puncak.Pelik sungguh.Nak ikutkan time kitorang datang last year, dah ada salji tapi tahun ni lain pula jadinya. So, memang bermalam kat Ohakune for nothing la. Pukul 7 malam semua dah pakat tarik duvet tidur.Hahaha.

Bilik kat Ohakune. Tak expect pun kecil macam ni sekali.Huhuhu.Nak solat pun terpaksa squeeze badan.

Keesokan harinya, bertolak ke Rotorua pula. On the way ke Rotorua, banyaklah persinggahan kami.Antaranya lookout point. Seriously, aku tak ingat nama lookout ni tapi view dari atas ni sangatlah cantik.

Mana dapat epal? Haa.Hasil petikan kat Penray la.Hihihi.

Autumn bebeh!

Kami ni pantang nampak signboard cantik sikit, mesti nak berhenti ambil gambar. Macam kat Turangi, tiba tiba ja stop by. Tak ada pun dalam plan asal. Ini baru namanya travel.Hehehe.Turangi ni rasanya terkenal dengan pekerjaan nelayan kot. Sebab signboard gambar ikan dan nelayan.Hehehe.Assume je la bai.

3 comments:

mUnie UncLe hUsin said...

nak mintak izin amek gmbr pokok autumn itu nk buat wallpaper.. canteklah~

eDdY said...

jalan puas2 k..nnt dah nak balik da(^^)

cik kumbang said...

WAH SERONOKNYAAA....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger