Online users

Follower

Thursday, July 14, 2011

Penray

Cerita sebulan lepas. Hari ini baru nak cerita.Hohoho. Al kisahnya sebelum meneruskan perjalanan ke Palmy, kitorang singgah ladang buah buahan kat Penray. Orang yang paling excited sudah semestinya ayah Adawiah.Oh. Lupa nak cakap. Kitorang jalan jalan dengan parents Adawiah. Dorang datang Welly atas tajaan Adawiah. Beruntung dapat anak pemurah macam Adawiah.Hehehe.Ada juga aku tanya tok nak mai sini ke tak. Awai awai lagi dia give up bila aku cakap sini banyak bukit. "Tak mau la.Tok tak laghat dah nak jalan jauh jauh ni." Selamat duit aku.Hahahaha. Nak sponsor pak sedara, tak boleh sponsor sorang.Kang yang lain terasa hati.So, baik tak payah. Hehehe.

Time kitorang pergi, buah epal dah tak banyak sangat dah. Mungkin sebab dah bukan musim dia. Tinggal ranting ja lebih.Kecewa. Tapi dalam tak ada buah tu, daddy Adawiah berjaya petik sampai satu baldi! Pergh. Tegar betul makan epal. Tapi bukan nak kata la. Epal kat sini sedap.Rapuh. Aku yang kureng makan epal merah ni pun boleh gila makan kalau beli kat sini.



Tadaa! Hasil petikan ayah Adawiah.







Err.Tak ikut pun rules tu.Kema selamber badak ja ngap epal kat situ.Tak ada orang tangkap pun.Hahaha.


Excited dapat tengok buah epal depan mata.Ori dari pokok.Pokok epal ni tak ada la tinggi mana

pun.Renek renek ja semuanya. Senang nak petik.Tak gaduh nak pakai galah.


p/s : Tiba tiba teringat cerita Snow White.Hehehe.

6 comments:

ASaDa RyutaRo said...

giler ah.. epal sebaldi, berapa lama nak habiskan? hahaha.. tapi buat jus, best jugak tu..

eDdY said...

pergh..aq mmg suka epal ni..
mesti puas hati kan kalo dpt petik pastu mkn..hehe

[z@ck] said...

Asada Ryutaro..
bekalan untuk North trip weh. Duk saja saja bosan dalam keta, ngap la epal tu.hehehe

eDdy..
fresh gila makan terus dari pokok weh.tak ada wax! hehehe

izyantyPersonalTaste said...

wahhhhhhhhh bestnya....tak suka makan epal tapi suka tengok epal kat pokok he3..

nyna said...

peh mmg syok lah kan dpt epal fresh.

mUnie UncLe hUsin said...

fresh dari ladang!!!
zack.. sile pulun dok lelame lagi kat sane..
nanti akak ade tourist guide free..
hahaha~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger