Online users

Follower

Thursday, July 21, 2011

Puhoi

Mari kita ke Puhoi pula. Actually, ini tak ada dalam plan pun tapi sebab time nak pergi ke Kaitaia tak rush sangat, so kami singgah la sini dulu. Puhoi, claimed to be Historic Village. Perkampungan yang sangat tenang dan damai. Masa masuk sini, macam kampung mati pun ada. Tak jumpa orang pun.
Ada service rowing kat sini. Wah. Soooooo Old English. Tiba tiba terbayang minah saleh pakai gaun kembang, head scarf kepit payung kecik naik sampan.Hahaha.


Anjing disebalik pagar tu sangat comel. Macam 'perak' tak pernah nampak orang.Mungkin pelik kot nampak orang pakai tudung duk ambil gambar dia.Rumah ni something. Rasa macam something.Hurm.

Ada Bohemian Museum.Sayangnya waktu kami sampai, tutup. So, tak dapat la nak masuk tengok apa yang Bohemian nya. It was a Convent School before.

4 comments:

ubi said...

cantik sungai~

Kapten Atok said...

amannya kalau aku duduk kg tu

eDdY said...

mmg xder org langsung ker???

[z@ck] said...

ubi..
=)

Kapten Atok..
tapi kalau sunyi sangat pun jadi takut.hehehe

eDdy..
mungkin time kitorang smpai tu awal pagi lagi.dorang dalam duvet lagi kot.hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger