Online users

Follower

Thursday, September 8, 2011

Cerita Gold Coast : Part 2

Sambungan dari cerita Gold Coast sebelum ni. Iftar hari pertama, kami decide untuk makan kat Golden Malaysia Seafood Restaurant.Masing masing dah excited nak makan makanan laut. Duk bajet macam makan kat Malaysia la. Yes, memang ada selection macam ikan sweet sour, lobster, udang, sotong, mussel dan macam macam lagi.Tapi................mahal nak mampuih oih! Memang tak dapek la nak makan ketam masak cili macam kat Malaysia tu sebab dorang ikut harga pasaran. Lobster lagi mahal. Huhuhu. Kami ni student ja pun. Mana mampu nak spend over 20 dollars untuk sekali makan. Last last decide untuk makan benda yang simple simple ja. Order tiga lauk, share ramai ramai.Bajet der.

Sotong masak apa entah.Yang ni memang sedap. I like.

Sweet sour fish. Tak mampu nak makan ikan yang sekoq besaq tu. Fish fillet sweet sour pun jadi la.Hahaha.

Honey lemon chicken. Lauk standard.So so je sebab aku kureng sikit benda berlemon ni.

Lepas sudah makan, singgah kedai souvenir bersebelahan restaurant tadi. Tokeh orang Malaysia juga. Wah. Syok la memborong sebab dia kasi diskaun. Murah la jugak compared to other shop. Aku berani bet dorang ni kaya gila sebab kat Gold Coast ni mostly pelancong yang banyak. All the time ada. Mula mula kedai dia ni tak ada orang.Lepas kitorang masuk tu, ramai pula yang masuk. Pembawa rezeki mungkin? Hahaha.

Hasil borongan aku dan rakan rakan.

5 comments:

Zuewairy said...

bestnya ang pirahhhh..

btw.. slmt hari raya..

kuruih? bnyk masalah.. hahaha

[z@ck] said...

Zuewairy..
masalah pa nya weh? masalah cinta ka? hehehe

eDdY said...

sweet sour fish tu nmpak sedap...(^^)

[z@ck] said...

eDdy..
boleh tahan la =P

Stilla Royazrie said...

wah shopping sakan ekkkk...hehehhee

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger