Online users

Follower

Wednesday, September 14, 2011

Hail in Wellington


Kalau diikutkan, sekarang dah officially Spring kat New Zealand ni. Kes Welly turun salji dah lama berlalu. Tak pernah terfikir Welly sekali lagi dihujani salji. Kuasa Tuhan siapa yang boleh halang kan? Al-kisahnya semalam aku keluar rumah dalam pukul 1 petang. Time tu dah start hujan lebat. Dalam pukul 1.30 petang, tiba tiba dengar bunyi hujan yang sangat lebat.Time tu tengah lecture.Duduk pulak dalam hall.Memang boleh dengar dengan jelas la bunyi hujan tu kena bumbung. Bunyi guruh bersilih ganti. Ku ingatkan hujan biasa. Keluar je dari lecture hall, dah putih dah kat luar. Subhanallah. Cantik sangat. Bila tengok dari jarak jauh, memang nampak macam butiran salji.Tapi bila tengok dekat, it's actually hail. Bila kita pijak hail ni, dia tak lembut macam salji.Tapi keras. Macam ais batu. Haa..Bulat bulat tekstur nya.

Kawan kawan yang lain pun excited.

Merata ceruk Uni kami jalan semata mata nak ambil gambar dengan hail ni. Once in a lifetime bebeh.

Kebetulan, aku pakai puffer bulu bulu. Kelas kau mariaaaah =P

Hail ni kejap ja. Tak tahu la hari ni bakal turun hail lagi ke tak.Malas nk check forecast.Hahaha.

3 comments:

Haruuta Chan said...

Whoah! cantik la gambar dengan hail tuh *.*b kalau la berkesempatan mcm awak D:

KiKiHanakO said...

lihat gambar kamu.. terasa kesejukan aircond kat ofis ni. hehehe ;)

eDdY said...

hail tu hujan air batu le ek??

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger