Online users

Follower

Thursday, October 27, 2011

All Blacks parade in Wellington


Seperti yang dijanjikan, story pasal All Blacks Parade semalam. Start pukul 12.15 tengahari. Straight lepas hantar assignment, terus pergi town. Umat manusia, masya-Allah. Ramai. Tak pernah Welly seramai ni. Cari port best sikit kemudian menunggulah team All Blacks untuk keluar. Unfortunately, the weather was not really nice, it was raining. Maka, terpaksa la pakai bubble jacket berhoodie untuk cover diri. Takut demam. Kang susah.

Budak sekolah pun datang tengok. Pengetua bagi pelepasan kot. Hohoho.

Elok keluar ja truck All Blacks ni, semua jadi histeria.Menjerit, bertepuk tangan semua. Banyaklah laungan yang keluar. Dan banner dan sepanduk semua naik. The excitement was increasing. This is the first time in my life experiencing this kind of situation. People were extremely crazy yelling and pushing each other to get closer to the players. Ada yang pass bola, cap, baju. Nak minta sign punya pasal. To be frank, aku ni dulu bukanlah minat sangat ragbi ni tapi lepas dorang menang RWC, terus menjadi jadi minatnya. Terus hafal nama player.Yang macho dan cool je lah aku ingat. Yang lain tak ingat. Favouritism.

Ma'a Nonu. Ini legend nih. Tackle dia terbaik.

Aku berjaya pergi dekat dengan truck dorang tapi sayangnya aku tak bawa marker untuk minta dorang sign. Buku apa pun tak bawak. Memang set dalam kepala otak nak ambil gambar ja. Duh. Rasa rugi pulak kan. Tapi tak apa. Dapat merasa pegang web ellis cup tu for 5 secs.Wohoo.5 secs yang sangat berharga. Ada sorang awek Jepun ni, duk gila kat Mc Caw. Sikit sikit "Richie, richie, I'm Japanese! I'm Japanese!" Motip?? =.= Mc Caw ni ada darah Jepun ke? Hahaha.Lawak.

All Blacks' captain, Richie Mc Caw. Korang ingat lagi tak pasal entry ni? Now I know what's the connection. Rupanya banner tu tuju kat mamat ni. Sampai sekarang banner tu duk terpasang elok lagi kat rumah tu. Nampak sangat kan aku tak amik tahu pasal ragbi. Hahaha.

Dekat Parlimen. Tengah tunggu All Blacks sampai. Ini final stop dorang. Kat sini la dorang bagi speech dan buat haka live. Sayangnya, aku tak tunggu sampai habis sebab orang ramai sangat.Mula mula aku dengan Wan & Nik. Lepas tu masing masing hilang 'ditelan' dek ribuan orang. Lepas tu jumpa Dayah. Jalan dengan dia. Last last dia pun hilang. Kejap ja terlepas pandang. Huhuhu. So, malas nak berhimpit bersesak sesak. Blah awal awal siap.

Video pun ada.Nanti aku upload. Terima kasih Tuhan atas nikmat yang kau berikan ini. Tak semua orang ada peluang nak datang tengok All Blacks. Aku pulak senang senang dapat jumpa depan mata.Syukur. =)

p/s: Gambar guna kamera hp ja.So, tak ada la lawa sangat gambarnya.Huhu.

4 comments:

Innanie | Ariffin said...

Ganteng seyh abang2 all black! hakaaaaaa!!!!

oshinz said...

perggghhhhh.. terbaik ah zack!

eDdY said...

pergh>>mmg best>>da la baru menang..aura tu mesti meletup2 nyer..hehe

Just.wanie said...

ade tgk berita all black parade kt tv ...

terus teringat kat zack mesti dia pi tengok !!!!!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger