Online users

Follower

Sunday, October 23, 2011

NZ champion RWC 2011!

So, seperti yang korang sedia maklum, New Zealand menang RWC 2011. Kemenangan yang sipi sipi. 8-7 to France. Wohoo! Clap clap. Personally, aku rasa New Zealand cemerkap sikit untuk final ni. Mungkin dorang nervous sangat kot. Ye lah. Final, plus dah kemaruk nak menang after 24 years. So game tadi agak terabur. France pulak bukanlah calang calang team untuk dibelasah. Mulanya, aku ingat France ni team 'lengai' ja. Sekali bila main atas padang, boleh tahan hebat jugak serangan dorang. Style menyondol selagi boleh. Defence pun not bad. Tapi tak boleh lawan defence dan tackle NZ lagi. All Blacks memang power. 111 tackles were made during the finals. Itu je lah yang NZ lebih. Serangan banyak dari France. It was a fair game I guess. Kalaulah NZ boleh tambah skor tadi, barulah menang bergaya.

Highlight untuk game kali ni sudah semestinya kepada Stephen Donald. Mamat ni tak famous sangat sebelum ni. Tapi rasa rasanya lepas ni, nama dia maybe akan naik sebab free kick dia menjadi. Muka bangga ja cik abang tu bila tendang masuk. Terus market naik. Piri Weepu dua kali dapat chance free kick tapi tak masuk. Duh. Kecewa sikit dengan Weepu. But it's ok. NZ tetap juara. Proud to say "I was in NZ when they won the RWC 2011" Bangga sih! Even tak dapat pergi stadium tengok depan mata, I was contented.

To Nonu, hebat hang tackle tadi. Dari jauh boleh tahu tu Nonu sebab kasut dia paling striking dari orang lain. Hohoho.

To Cruden, get well soon. Baru ku tahu dia ni ada testicular cancer but until now, he survived. Bravo man. Still young, 22.

To Mc Caw, keep up the good work. You're the man. Tak sia sia jadi kapten ganti Dan Carter. =)

To SBW, masuk 5 minit pun jadilah yok. Dari tak masuk langsung kan. Kau tetap menjadi pujaan hatiku.

"The lowest scoring final in history, but what a game" - Commentator of final RWC 2011

p/s : Jangan haraplah jersey All Blacks nak turun harga. Hohoho.

4 comments:

Att Ashburn said...

dan carter vice captain je. hari tu lawan canada ja kate die jadi captain. satu game je kot sbb richie sakit kaki time tu.

Att Ashburn said...

oh silap. what i meant was, selama ni mmg richie jadi captain pun hehe

[z@ck] said...

Att..
hahaha.nampak sangat bukan kaki rugby.ngahahahaha!!

eDdY said...

mantop..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger