Online users

Follower

Thursday, November 3, 2011

Tesol Farewell Dinner

Semalam ada TESOL Farewell Dinner. Buat kat Royal Port Nicholson Yatch Club.Sejak kebelakangan ni angin Welly sangat kuat. Untuk yang tak tahu, Wellington ni dikenali sebagai Windy Welly. Orang sini dah imun dengan angin yang kuat. Siap boleh tertolak ke depan la kalau berjalan ikut arah angin.Punya kuat nak habaq hang. Dah la masing masing dengan baju meleret ke tanah, heels bagai. Memang dugaan la tera' nak sampai kat yatch club.

Bagi aku, starter paling sedap. Ada fresh prawn, samosa, crumbed fish, wedges etc. Selalunya waiter yang akan berjalan bagi food.Ini tidak, kitorang yang serbu waiter tu dulu. Dah nama pun orang melayu. Pantang nampak makanan, semua bertukar jadi piranha. =.= Hohoho.

With John Macalister. Lecturer ALIN yang sangat metroseksual =)

Dinner dengan mat saleh sangatlah berbeza dengan dinner orang melayu.Selalunya kalau kita pergi annual dinner, masing masing remain seated kat kerusi sepanjang majlis. Kalau kat sini pulak, dorang lebih suka berdiri sambil bersembang. Sambil minum wine.Kitorang minum jus je lah.Sangatlah informal. Aku ni dah la fail sikit bab nak 'bersosial' dengan orang putih ni. Jenis inferior dengan English sendiri.Afraid of making mistakes barangkali. Tak nak 'memperbodohkan' diri sendiri gitu. Kena la tegur dengan Jonathan. Dia cakap jangan takut buat salah. Sebab itu normal.

Main course adalah berasaskan seafood. Ada couscous, asparagus, salmon dan battered fish. Meat pun ada tapi tak halal. Not bad la tapi tak ada kick sangat makanan orang putih. Tak ada strong flavour. As usual, adegan tuang salt and pepper berlaku lagi semalam.Sampai habis pepper kitorang tonggeng. Untuk dessert pulak, ada pavlova, buah buahan dan 'batang buruk manis'. Ok. Tu nama aku bagi sendiri.Tak tahu nama betul. Manis la hai batang buruk tu.So not my taste.Pavlova tu ok la. Still boleh telan.

Nah.'Batang buruk manis'

Dengan orang kuat B.Ed Tesol. Annette dan Jonathan. Jonathan tak suka ambil gambar bawah lampu.Takut nampak hidung besar katanya.Hahaha.

With darlings. Kema, stop talking. HAHAHA.

Kebetulan ramai pulak yang pakai baju merah semalam. With my cohortmates =)

p/s : Semalam menari bollywood.Fun fun fun!

8 comments:

Mizz Coki said...

Sayang, batang buruk manis tu kalo ikut mata akak kan they look like Cannoli. Makanan Itali tu, tak caya sila google,.

suezen said...

merah menyala...hehehehe.....nice2..plg suke bunga kat tepi tudung tu

fatihah azemi said...

akak bila balik malaysia?

oshinz said...

lecturer ensem, pheeewwwiiittt... boleh ngurat tak? hahaha.

cintawawa said...

zack yang tinggi;)

rindu same kamu...still remember me...dah cantik jelita skang ni...
dulu masa kenal baru gi NZ kan...

ingat wawa lagi x ;)

wawa syaida carbonara ;~

Zana Adieyza said...

batang buruk manis? nmpk sedappp..

salam kenal dr zana..

eDdY said...

betol2..mkn ngan org putih ni laen..xsama makan cam org melayu..hehe

[z@ck] said...

Mizz Coki..
oo..ye ke? Hahaha.Saya tak tau nama dessert ni. Jarang makan

suezen..
ouch..thanks dear =)

fatihah azemi..
insya-Allah. 12 nov sampai msia =)

oshinz..
sila cari yang lain.ini dah berusia.hahaha

cintawawa..
oh.terima kasih wawa. zack ingat lagi la kat wawa.gadis gigi besi =)

Zana Adieyza..
nampak sedap tapi hakikatnya....huhuhu

eDdy..
lain bebenor haa

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger