Online users

Follower

Tuesday, December 6, 2011

Angan angan je la dulu

Nampaknya bayang nak dapat kereta dalam masa terdekat tinggal angan angan saja. Pak Su cakap kalau nak beli kereta, kena ada pay slip. Aku still student lagi. Mana nak ada pay slip. Other way to buy a new car is by paying cash. Mana nak ada cash sampai 50k. Memang tak la kan. Terpaksa la tunggu dah kerja baru boleh beli. Aku bukan apa.Teringat pasal nak praktikal nanti je. Mau dihantarnya sampai ke Kota Kuala Muda tu, jenuh nak berulang setiap hari. Menjawab la naik teksi setiap hari. Leceh. Dah pernah experience dah waktu SBE dulu.Ya ampun.Sangat remeh. Kita terpaksa ikut time pak cik teksi. Sangat tak flexible. Sampai krisis la kejap dengan pak cik teksi.Hahaha. Itu ja benda yang aku paling risau. Pak Su minta aku guna kabel. Try adjust dengan Pak Lang Non pasal dia kerja PPD. Aku tak mengharap sangat boleh dapat dekat. Macam tak adil pulak nak guna kabel kan. Huhuhu. Lagi pun, mesti orang pelik kalau tiba tiba aku sorang ja dapat dekat walhal yang lain dapat jauh. Not good, not good.

Sangat jatuh hati dengan Proton Tuah. Kalau tak beli sekarang, still boleh angan angan la nak beli Proton Tuah.Design dia cun. Harga pun mesti cun kan? Hohoho.Dengar kata hari tu dah ada showroom kereta ni kat persidangan UMNO. Tak lama dah kot nak keluar. Anyone knows about its price?

p/s: Possible tak kalau minta orang yang dah kerja belikan kereta atas nama dorang, tapi kita yang hulur duit? Ada effect apa apa tak? Bukan tahu sangat pun ni.

8 comments:

Att Ashburn said...

boleh. kete under nama kita, guarantor atas nama parents atau pakcik makcik. tp guarantor tu yg kene kuarkan payslip, gaji setahun @ETA form die panggil, and IC and lesen. kite kuarkan ic and lesen dgn degree certificate je. ini under graduate scheme

[z@ck] said...

Att...
oh..ada ea? att dah buat ke? thanks! =)

aReLaN said...

huiyoo...nk angkat tuah.tp dh kuar ke???rsenya mass pro mcm tgh thun dpn.

[z@ck] said...

aReLaN..
ye ke? haa..molek sangat ler tu.rileks dulu skang ni. tunggu tuah keluar baru beli.hahaha

laila said...

aku ada 6 payslip. nk pinjam? haha
aku pn menumpang ja lg. kdg2 driver rapid amek. hehe

[z@ck] said...

laila..
aku segan nak menumpang org sgt.huhuhu

eDdY said...

aq da wat z@ck..
keter name aq..
tpi kena ader penjamin la..
samer cam Att ckp tu..insyaallah xder masalah..
yg pasal cert degree tu..xyah kot..sbb maser aq beli keter ni aq x abes blaja pon lagi..hehe
aq wat kat bank cimb..
cer la try..mana tau ader rezeki..hihi

[z@ck] said...

eDdy..
oh i see..thanks weh! akan diusahakan

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger