Online users

Follower

Thursday, January 26, 2012

Nak beli printer tapi...

I'm thinking of buying a printer. Tapi malas nak google printer apa yang elok. So, tulis dekat sini dengan harapan ada la yang akan respond. So, tolong tolong la respond which brand is good. Kalau boleh, nak ada multipurpose printer. Yang boleh print, scan, photostat, bluetooth, 3G, touch screen, bla bla bla. Amboih. Mengarut dah tu. Hahaha. Tapi nak yang multipurpose punya. Alang alang nak beli, baik beli yang elok terus kan? Al maklumlah, saya ni bakal cikgu. Printer sangat diperlukan. Kejap kejap nak print itu ini. Leceh la kalau nak kena hantar kat kedai. One more thing, benda apa lagi perlu tahu kalau nak beli printer ni? Saya noob bab teknologi. =,='

10 comments:

aReLaN said...

selamat mencari printer.kat kilang ni senang.pakai je printer ofis.hehehe

NIZAM said...

lan, pg gler ko dtg blogwalking. keje2. aku takpe, student lagik. haha.

NIZAM said...

cik zack: mmg sgt perlu. kalo tak abeskan duit je anta g kedai. biasa student beli canon.

Redbloodsnow said...

zie hari tu beli printer utk buat kad kawen zie dulu...bila dh selesai majlis...dok terperuk je printer tu tak di pakai² lg. kesian plak tgk dia. hehe

elle said...

zack, pengalaman saya bekas studen tua nih - jgn beli ink-jet atau bubble jet wp harganya sangat murah - boleh dapat less than Rm200, tapi kejap2 ink habis.. kejap2 kertas sangkut... Invest skit, pakai yang laset jet.. Agak mahal, toner pun agak mahal, tapi memang boleh print skala heavy duty kompem alignment tak lari... Macam sekarang kat ofis, printer saya ialah lexmark, mmg sesuka hati aku belasah print literatures, print draf tesis.. mmg tahan..GOOD LUCK!

♥naematulsaadahismail♥ said...

zack, saya pakai laser printer.laju sikit.tapi kalau laser printer yg ada semua tu agak costly..dlm 1k keatas.
kalau printer inkjet biasa boleh dpt bawah 500 utk multipurpose tu.
cam canon, lexmark, epson.
tapi ink dia la leceh.
kalau laser pakai ink serbuk boleh pi refil
dulu zaman student,pakai inkjet ja.canon pixma boleh pakai ink xori.hee.tapi kualiti xbest sgt la.

Anonymous said...

beli laser printer lagi bagus..cepat & stabil. tapi expensive sikit..jenama apa pun okay as long as within your budget dan tengok kegunaan la..betul tak?

Nur Hafiza Rahsid said...

Aku pakai canon aje.heheh.tapi aku modified pakai ink luar.tak tahan wes guna ink yang sebuku rm80 tu bila duduk ramai2 ramai2 guna beli ink sorang2 T_T. tapi leceh bila dah modified walaupun ink dia murah sebotol rm10 sebab kadang2 print putus2.kadang2 hamik tertumpah terus yang keluar dakwat bertompok2 aje.kalau nak tau lebih lanjut tuju soalan bertubi-tubi aje dekat kedai tu.ehee

MM said...

try survey printer HP, sbb skrg pun yang multipurpose pun xsmpi rm500, around rm450 lebih cmtu. Which is for me is cheap. Better guna HPlah sbb ink pun murah, biasa ada jual ink yang pack promotion, so berbaloilah. I recommended HP brand.

eDdY said...

brothers ok kot..pastu sesuai tuk wat bisnes gak..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger