Online users

Follower

Friday, February 3, 2012

Hotmas

Hari tu pi makan kat Hotmas. Full house. Terpaksa tunggu turn meja kosong. Ni kali kedua aku makan kat Hotmas ni. Dulu waktu foundation sekali. Time tu order chicken chop tapi tak sedap. Tepung ja lebih. So macam fobia sekejap nak makan kat hotmas ni. Tiba tiba nafsu nak makan kat hotmas datang balik. Sebab fikir hotmas ni berbumbung ja aku serbu. Tak nak kena hujan kononnya. Padahal banyak lagi tempat makan lain yang berbumbung. Mengaku jelah rindu Hotmas. Hahaha. Aku pun tak faham setiap kali datang, tak pernah yang tak kosong hotmas ni. Ada ja orang. Bersesak sesak pulak tu. Untunglah. Mungkin menu lain sedap kot but not chicken chop. Serik dah nak makan.

Time tengah tunggu meja nampak lily and the geng kat meja hujung. Tengok ada dua seat kosong. Molek sangatlah. Aku pergi berdua ja dengan Wan. So join la dorang sekali. Kebetulan dorang pun baru sampai. Hangin je mak cik yang tunggu turn sekali dengan kitorang pasal kitorang dapat seat dulu. Fair enough la kan. Kau baru datang, kau expect terus dapat seat ke? Orang lain pun beratur. Belajar la bersabar sikit.

So, aku order koew teow tomyam. Not bad la. Ayam dia banyak gila. Harga pun murah. RM 5 ja. Portion pun banyak. Wan order nasi goreng indah. Nama mesti vogue ok. Ada banyak pilihan kat sini. Mungkin tu antara faktor lain orang selalu makan kat sini.

6 comments:

cIk JanNah said...

peberet jannah jugak tomyam. kalau pegi mana2 takde order benda lain . hehe

FieZaLieSa said...

ciken cop die mmg bnyk tepung..x sedp..
western food yg lain, blh tahan..cube la..=)

Fatin Aliyya said...

oh hotmas, rndu nk mkn kt situ.mmg best sbb bnyk pilihan n portion bnyk.untung kan :)

eDdY said...

mmg nampak sedap tomyam ni..hehe

Anonymous said...

salam..nak tnya..
hotmas kat ner???
rase mcm nak cube jer mkn kat sini...

Miss Kira said...

grill chicken dkt situ sedap..
;D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger