Online users

Follower

Wednesday, February 15, 2012

Lamb chop

Hallu! Firstly nak mintak maaf banyak banyak sebab dah tak mampu nak update macam selalu. Tak sempat. Satu pos pun kira dah bersyukur dapat post kat sini. Huhuhu. Banyak cerita yang pending but I'll try to cover them all in here.

This happened last few weeks before majlis tunang Adawiah. Keluar makan kat menara jam. At first, nak bawa geng Bob makan kat Pengkalan Ikan Bakar, sekali tutup daaa.So, decide makan kat menara jam je lah. Dah dekat sangat. Lagipun semuanya dah lapar. Ada satu kedai ni dia ada jual western food jugak. Tekak ni tiba tiba teringin pulak nak makan lamb chop. FYI, aku belajar makan lamb ni waktu aku kat NZ. Sebelum tu tak ada maknanya nak makan sebab duk terbayang bau busuk kambing. Tapi bila dah first rasa isi dia, walaweh.Ketagih der. Lepas tu, pantang masuk kedai kebab, mesti order lamb kebab. Tak heran dah dengan ayam. Hohoho. Servis lambat gila.

Malangnya lamb chop sini tak menepati citarasa aku. Dia tak rasa manis macam yang selalu aku makan. Plus, daging dia agak keras. Jenuh gigit nak hancurkan daging tu. Orang kedah kata, jenuh gonyeh! Tapi sebab dah order, makan jugak la. Order pulak air asam limau. Memang 'terbaik' la effect dia lepas tu. Kepala rasa pening secara tiba tiba. Orang cakap kalau pening lepas makan lamb, tandanya ada darah tinggi la tu. Aku tak terkejut kalau aku ada darah tinggi sebab aku akui, aku kuat makan masin. Kadang kadang tu, overboard sangat. Aku sedar tak elok, tapi manusia ni, selagi tak kena, selagi tu dia buat kan. Satu malam pening pening. Tambah pulak, aku minum asam limau. Macam tak berapa kena. Sebab tu sama kot. Aku tak pergi check pun lagi kandungan darah aku. Orang cakap prevention is better than cure kan? Kalau boleh, tak nak la ada penyakit time muda ni. Tapi aku adalah sangat malas nak pergi check. Boleh? Hahaha.

10 comments:

cha said...

Haha akak pn x boleh mkn lamb. Bau je pun dah pening. Samaaa. Akak kuat makan masin kuat ajinomoto huhu

Nath said...

aiyo, even if you're not going to do medical check up at least go for yearly blood test.

Cik Puan Hafiza said...

nak makan lamb chop kat malaysia ni, takat kedai-kedai besa, payah nak dapat hat sedapp..

nak kena pi jugak kedai mahai-mahai, baru dapat yang best..

Cik Aien said...

Hambooi, hang pekena lamb chop plak kali ni.. Mmg Qi kena invite hang jd guest Jalan2 Carik Makanggg :p

Princess Feyqa said...

selamat tak suka lamb huhu

shera haifa said...

xpnh makan lamb.. ada penyakit gatal2..

#baik g chck doc awl2 yg darah tinggi tu.. jangan tiba2 dtg menyerang tiba2 dah..

Fiery Phoenix said...

ade satu prevention method for high blood pressure. everytime lepas makan makanan masin2 and ada risiko naikkan darah, makan limau kasturi sebiji. kunyah telan dengan kulit dia sekali. insyaAllah :)

Fiery Phoenix said...

lamb chop sedap dekat Deli Rich, jusco bukit raja (^_^)

eDdY said...

amboi la..sedap betol tgk gmbar lamb chop ni..hehe

wanie mn said...

Lamb chop sedak hoo tp klu mtedarah byk sgt maunya pening pening kambing lpstu.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger