Online users

Follower

Thursday, April 12, 2012

Bulu mata 'pelesu'

Wuiyooooh. Awek cun mana ni weh? Hidung teruih jadi bulat serupa jambu ayaq. Hahaha. Menangis tengok muka sendiri after make-up. Ni gambar time jadi 'flower girl' untuk wedding akak Wan. First time pakai fake eyelashes. Berkelip tak sakan sebab tak biasa. Lepas tu duk rasa macam bulu mata nak tercabut pasal jadi dua layer. Satu layer bulu mata asli. Satu lagi yang 'pelesu' punya. A new experience for me. Suka la akak ni make-up. Muka rasa ringan ja. Setengah make up artist tu letak foundation tebal tak hingat kan...Ini rasa macam tak pakai make up pun except for fake eyelashes la.Hahaha. Eye shadow pun cantik. Dalam gambar ni tak berapa nampak la pulak warna eye shadow. Tema adalah kuning ye. Sebab tu macam matahari. Aku pakai ni pun sebab jadi flower girl ja. Kalau nak beli baju raya, tobat kuning tak masuk list.

FYI, yang mekap ni bukan mak andam tapi memang professional make-up artist. Terkejut jugak la akak tu cakap dia pernah mekap batch Shahir AF, batch Sazzy Falak Sehati Berdansa dan a few artis lagi. No wonder la rasa macam retis lepas make-up. Kahkahkahkahkah. Statement minta orang close tab blog Utara Mai ni. =P

Nanti anjer upload gambar lagi ye. Satu cukup la. Kang ada yang jatuh hati, payah kang. Hahahaha.Sekali lagi statement minta orang close tab blog Utara Mai. Dah dah. Boleh close dah. Habis dah entry ni. Hehehe.

7 comments:

AKU CHUN said...

Cantik sangat!

eDdY said...

sbb aq ni pembaca setia..aq tetap xkan tutp walaupon statement tu akan wat sumer org yg baca nak wat camtu..kui3 :P

aReLaN said...

hahaha..tak nak close pon tab tu.amboi,kalah retiss dia nye mekap

Liya Laa said...

combination colour yg funky :D

Delaila said...

oiii, lawa!

Irfa said...

mmg nampak lain..org yg jarang mekap tebal bila sesekali mekap mmg nampak lain..tp tetap lawa la ;)

tak jeles ke 'orang tu'hehe

sweetie said...

Sekali tengok macam amalina cek bakri pun ada, tebal make up tu. z@ack, terus terang, saya lebih suka tengok gambar z@ck yang make up light2 gitu. Nampak lagi cun, manissss je.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger