Online users

Follower

Thursday, April 5, 2012

Halluuuu!

Halllluuuuuuuuu.Yeah.Finally I can breath properly. Hahaha. Mahap ler. Minggu ni ada assignment nak kena submit. Makanya, blog diabaikan sekali lagi. Aku rasa assignment kali ni paling susah untuk tahun ni. 1.5 k ja pun tapi nak siapkan tu, berapa kali tulis padam, tulis padam. Langsung tak confident dengan essay sendiri. Pasrah je lah dengan keputusannya nanti.

Oh, btw, dah beli tiket ke Auckland dah. Weehuu. Tapi itu pun baru one way pasal return ticket almost 4k. Actually tak sangka pun boleh dapat tiket murah time macam ni. Apatah lagi dengan Jetstar. Last check, tak ada promo. Tup tup ada pulak. Ini pun mujur Att bagi tau. Dah kalau namanya rezeki, ada jugak kan. Alhamdulillah. We managed to get one way ticket from KL to Auckland with only RM 965. Ketar ketar satu badan tengok harga tiket murah sangat. Hahaha. Nak booking pun banyak gila dugaan.Mula mula ingatkan boleh bayar through maybank2u, sekali tak boleh. Dia nak kad kredit jugak. Haa...sudah. Terpaksa la bayar guna kad kredit mak Adawiah dulu. Dah ada kad kredit, payment pulak asyik kena declined. Berpuluh kali terpaksa isi balik form kat Jetstar tu sampai dah boleh hafal la segala details. T_T Berdebar tak sudah weh takut tiket murah tu habis. Dekat 2 jam jugak duk perosah pasal kad kredit tu, rupanya kena sign up online then kena activate dulu. No wonder la decline je memanjang. Blame us for being so careless at this moment. Nak careless pun time macam ni. Adeh la. Last last boleh jugak. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Tiket balik, cari kemudian. We believe in you Jetstar. So, I'll be flying off to Auckland on 5th Dec 2012. Accom, transport tak setel lagi. Tak pa. Pelan pelan =)

9 comments:

NIZAM said...

wah. TAHNIAH. dapat jugak tiket tu. :))

[z@ck] said...

NIZAM..
hehehe..thank you =)

et said...

ha kan dapat ngan jetstar....tahniah..
semangat..semangat

AmirahSM said...

syok nya weyhh!! nk ikot p overseaaaa gk!

Anonymous said...

Hi! i biasa naik jetstar balik Oz. Much cheaper than AA or MAS tapi make sure selalu rajin log in (member login) sebab JS selalu tukar2 date/time for our booking without any notification (no sms/emails etc).

:)

aReLaN said...

uish...murahnya.kalah flight gi japan.hohoho..nanti gi sana,jangan lupa ole2 bawak balik ye. :p

eDdY said...

waaa..ok sgt la tu..
pasni usha2 la tiket balik..kot2 ader yg murah camtu lagi..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

wahhh. selamat berjalan-jalan. best tuuuuu ^_^

sizuka[Izzati] said...

haritu aku ada tengok rm700+ je.hewhew.eh korang grad hujung taun ea?untunglahhh balik NZ semula :D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger