Online users

Follower

Monday, May 7, 2012

Stimboat Lagenda Height


Cemuih jugak kalau asyik nak makan benda yang sama ja setiap hari. Kedai makan banyak ja kat SP ni, cuma aku ja yang tak confident nak makan kat kedai baru. Selagi tak ada review dari orang, selagi tu la tak pergi. Kalau nampak orang ramai, tuju jugak la. Fikir mesti sedap punya kalau ramai orang. Haa.Senang ja prinsip aku. Kalau kedai kosong, maknanya tak sedap. Boleh?

Makanya dengan itu, pada suatu hari Adawiah cerita tunang dia pernah makan kat satu gerai jual stimboat ni. Dekat Lagenda Height, sederet dengan kedai Fairy. Dia buka time malam ja. Dapat review best dan sedap. So, baru confident nak pergi makan. Ajak Wan dan Khai sekali. Ternyata stimboat dia terbaik. Kuah yang sangat marvellous sampai menjilat pinggan la habaq hang. Istimewanya, dia campur dua jenis kuah. Satu kuah kacang dan satu kuah sos hitam (Aku tak tahu sos hitam tu kuah apa.So, aku bagi nama sendiri.Hebat tak?)

Ada pelbagai jenis makanan. Sotong, kangkung,sosej, fish ball, crab ball, segala mak nenek ball ada la senang cakap.Kuah pun dia taruk banyak. Harga pun not bad. Satu cucuk RM 1. Bagi aku, berbaloi sebab isi dia banyak.Padan la dengan harga RM 1. Pekena 6 cucuk pun dah kenyang. Bagi aku la. So, sesiapa yang duduk area SP yang teringin nak makan stimboat, boleh la try yang ini. Konfirm nak lagi I tell you =)

12 comments:

nur anis said...

pos ke sungai besar boleh? huhu...

[z@ck] said...

Nur anis..
erk..sungai besar kat mana? Huhuhu

suezen said...

terbaik babe!!!...tetiba aku nk mkn stimboat plak

[z@ck] said...

suezen..
babe..mana blog hang? aku tak dpt nk track balik.huhuhu

Rayyan Haries said...

kak zack panggil steamboat ka? cheq papnggil cucuk celop2 ja..hahaha.

Rayyan Haries said...

kak zack panggil steamboat ka? cheq papnggil cucuk celop2 ja..hahaha.

jelah said...

wah...cm sedap jer....nk try la nnt....

Dee said...

lama tak makan steamboat kt KL ni..walhal berlambak..

[z@ck] said...

Rayyan Haries..
tokeh kedai regard it as stimboat.i pn stimboat la.hehehe

jelah..
try la.tak rugi =)

Dee..
sis, bila yang berlambak tu jadi malas nk makan tu.bila tadak, tercari cari sangat. ehehehe

eDdY said...

waaa..mmg nampak sedap sgt ni..teringin plak rase nak makan steamboat ni..da lamer da x makan ni..hee :)

[z@ck] said...

eDdy..
kat africa ada ke tak? hehehe

eDdY said...

x jumpa la z@ck kat afrika ni..diorg x reti makan..haha..aritu ader la wat sendiri steamboat ni..guna rice cooker..tpi xder la kuah2 hitam bagai tu..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger