Online users

Follower

Saturday, September 15, 2012

Duit oh duit

Nak tau cara terbaik untuk bersemangat update blog setelah hampir 3 bulan tenggelam timbul? Buka nuffnang, tengok earning. Hahaha. Actually, aku dah berkurun tak buka nuffnang. Nervous jugak nak tengok income blog. Alhamdulillah. Walaupun dah tak konsisten menulis macam dulu, nuffnang tetap murah hati kasi income. Walaupun ciput, tetap rezeki.

Tengah fikir nak buat side income tapi masih memilih bisnes apa yang sesuai dengan diri ni. Al maklumlah, sekarang ni semua pakai duit. Kalau nak harapkan duit elaun, memang tak kan cukup.Nak tunggu kerja, lambat lagi. Sempatlah duit elaun tu lebur.Lagipun sekarang ni barang makin mahal. Nak tak nak, kena la ada saving untuk masa hadapan.Ecewah. Tapi tapi...tak tau nak buat bisnes apa. Hahaha.

Ni sekarang tengah serabut fikir pasal nak pergi NZ untuk grad hujung tahun ni. Menyesal beli tiket one way ja dulu. Apasal la tak beli return ticket terus hari tu.Huhuhu.Pasal harga tiket nak patah balik Malaysia paling murah pun 2.5k. Naik Jetstar. Argh.Stress fikir. Mana nak cekau sampai 2.5k. Berharap keajaiban akan berlaku. Hurm.

"Sesungguhnya Allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.Dia mendapat pahala daripada kebajikan yang diusahakannya dan ia mendapat seksa daripada kejahatan yang dikerjakannya" (2:286)


5 comments:

ada van de kamp said...

honeymoooooon

shera haifa said...

xdapat bli tcket return keje laa kat NZ..:)

eDdY said...

insyaallah z@ck..ader la rezeki.. :)

shazika said...

akak grad kat NZ ke?

Puteri Iqa Izyan said...

bile lame tak bukak nuff then earning ade, terus rase semangat~ hehehe.

semoga keajaiban muncul utk 2.5k tu. hee :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger