Online users

Follower

Saturday, November 17, 2012

Big Mouth Republic, Sungai Petani

Dah lama aku tak blog pasal makanan kan? So, here I am right now. Trying to blog about food back. Since last sem aku berhijrah ke area Tikam Batu, makanya banyak juga la kedai makanan baru yang aku discover. Dari Thai food hinggalah ke Western food. Kali ni biar aku cerita pasal Western food dulu la noh. Actually terperasan kedai ni waktu pergi fotostat material kat area Taman Sejati Indah. So, terus ajak mat arep try makan kat situ. We love trying new things. We? Erk. Actually aku je kot. Tapi sebab dia yang tukang bawa, jadi 'we' la kan even dia tak suka pun.Hehe.

Credits to Big Mouth Republic

Nama diberi Big Mouth Republic. Terletak berhadapan dengan pasaraya Parkson dan sederet dengan KFC Taman Sejati Indah. Dengar nama kedai pun dah macam sedap kan? Konsep kedai ni unik. Ala ala santai gitu. Deco pun menarik. Lain daripada yang lain la. Main dish of course la western food. Tapi ada jugak makanan lain seperti nasi goreng dan makanan berkuah. Tapi kebanyakan yang pergi sini opt for western food la. Aku dah try kedua duanya, western dan malay cuisine. Ternyata, puas hati. Cuma satu je la.  Bagi aku portion western food terlalu sedikit. Tak padan dengan harga.Huhuhu. Rasa dah sedap dah tapi tak puas makan sebab sikit.Huhuhu. Mungkin pihak Big Mouth boleh pertimbangkan tambahkan portion western food selepas ni.


Grilled chicken regular size. RM 9.50.

Yang menariknya, kedai ni dah pernah masuk JJCM 2012. So, menguatkan lagi la tentang kesedapan kedai ni. Banyak personaliti tv yang pernah mai makan kat sini. Antaranya, Aizat, Yuna, Ustaz Azhar Idrus, Burn AF 1 dan Siti Fazurina (Dunia Anita).

Antara menu yang disediakan oleh Big Mouth Republic. Sumber dari [sini]






 So, untuk yang teringin nak makan western food kat Sungai Petani, boleh la cuba di Big Mouth Republic ni ye. Korang boleh like page fb Big Mouth kat [sini] untuk futher info.

3 comments:

che_puang hafiza said...

Kalau nak portion banyak, boleh mintak big mouth special.
hat tu sumpah banyak, sampai sendat perut makan.

tapi lani Big Mouth kureng menyengat lah.
Rasanya tak cukup kakitangan.
Hope Big Mouth improve balik dia punya servis, sayang, sebab kami laki bini suka makan kat situ =)

[z@ck] said...

che_puang hafiza..
mahai sangat kak.tak mampu.hehehe

eDdY said...

mmg nampak sedap makanan tu..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger