Online users

Follower

Saturday, February 9, 2013

Mayday mayday

Does anyone know where to find kepingan besi ala ala macam playwood tu? Nak letak fridge magnet. Huhuhu. I don't want to put it on tok's refrigerator because I've been planning to have my own fridge one day where I can put all my FMs. Kang kalau letak kat fridge tok and one day aku tarik balik semua tu, kang kata aku ni buruk siku pulak. Bukan apa, ada sesetengah fridge magnet yang aku beli jenis rubber. I keep it in my store box. Agaknya sebab Kedah ni panas sangat, hari tu aku tengok ada yang dah merengkot dah. Especially yang jenis rubber la. So, nak tak nak, aku terpaksa jugak letak yang rubber punya kat fridge tok. Mintak mintak dia tak perasan aku letak. Kang nanti nak ambil semula senang.Hehehe.

Aku mencari besi tu dah lama. Masuk kedai jual alatan rumah, tak jumpa.Nak explain kat tokey kedai pun payah sebab depa tak faham."Besi ala ala playwood nak lekat fridge magnet ada?" Dia pi tunjuk hook  baju. Zzzzz. Letih nak terang. Huhuhu. Sapa sapa tau dak kat mana nak cari? Kedai hardware? Pi kedai lungguk besi ka? Been dying to have that metal piece for ages.Mintak mat arep carikan pun dia senyap ja. Entah dia ingat ke tak.Hurm.

If korang tau kat mana nak cari, drop your comment here okay? =)

8 comments:

shaty said...

Gi kedai HArdware .. cakap nak METAL SHEET .. ( kalau aluminium sheet .. magnet lekat tak ? ) Biasanya dia jual pakai 'keping ' dan sekeping tu besar tauuuu .. tak pasti le pula dia boleh kerat separuh ke tidak. Atau u pergi kedai yang buat furnitures tu .. tanya dia papan white board ada jual tak ? Kannn .. kat sekolah kalau guna white board kan boleh lekat magnet ? minta dia potong saiz yang u nak .. lebih cantik guna papan white board. kalau ada duit lebih, minta dia buat frame atau border sekali lah. boleh juga guna sebagai notice board.

Anonymous said...

guna white board..

lady lavender said...

hahaa...betul jugak kan! Bila dah letak nanti nak ambik balik mcm tak sedap hati pulak :-)

k zam said...

Yaaa betoi... pi kedai hard ware ckp dia nak beli metal sheet... kalau dia tanya nak size apa, hg ckp la 3kakix3kaki ka... ikut hg nak besaq mana laa... pi kedai besi pun boleh... kedai hat duk buat grill apa suma tu... :]

Yantisa said...

akak guna white board je bila dah penuh pintu fridge , saiz apa nak , semua ada kat kedai.

[z@ck] said...

Thank you semua! =)

Anonymous said...

Salam zack,
Kat ikea ada jual. Magnetic board nama dia. Sekeping tu besar. Price tak pasti.

Regards
Alia

eDdY said...

hoho..sbb aku lambat baca..aku pon nak suruh pakai white borad jugak..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger