Online users

Follower

Sunday, March 24, 2013

Muzium Kota Kuala Kedah



Semalam ikut family Akim pergi Muzium Kota Kuala Kedah. First time aku jejak kaki kat sana.Kebetulan pulak sekarang cuti sekolah.Sabtu pulak. Makanya banyaklah pengantin photoshoot kat sini.Merata ceruk ada pengantin. Colour kuning,pink,biru,turqoise,merah dan macam macam colour lagi la ada.Sure depa tak tenang nak photoshoot pasal umat manusia sangatlah ramai kat situ. Kalau aku pun,segan.Hahaha.

 Banyak la tinggalan sejarah kat sini. Yang banyak meriam tu sebab sini pernah jadi kubu untuk lawan dengan Portugis. Akim ni kalau suruh posing, asyik peace je.

Banyak lagi info kat sini.Kena pi baca sendiri.Aku kalau pergi muzium, syok amik gambar je.Info nya tak baca pun. Malas.Hahaha.

 Kuala Kedah. Ramai juga yang memancing kat sini. Dari tempat ni, kita boleh nampak jeti Kuala Kedah.

 Kain maxi merah yang I pakai tu RM 20 ja. Kain lembut, sedap pakai. Length just nice dengan aku. Tu motip letak gambaq ni. Hahaha.

Wajah kesayangan hamba. Ahmad Ridzuan Hakim.

 Nak jugaaak.Hahaha.

Watching sunset.

Lepas tengok sunset, moh le kita balik. 

4 comments:

eDdY said...

sama la..kalo p muzium..mmg amik gambar jer..haha..inf nyer malas nak baca..hehe..
z@ck..nak tanyer..hakim ni sepupu ke?

amy (^_^) said...

Jalan pimpin tgn tue.. Mcm mak dan anak.. So sweet.. (^_^)

[z@ck] said...

eDdy..
erm..bukan sepupu actually. adik bradik jauh.tapi rapat sebab duduk sebelah rumah =P

amy..
kan kan? hahaha

aReLaN said...

menarik je nampak.tak pernah jejak kaki ke situ. tunggu lah nanti bila melawat ipar2 kat kedah.hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger