Online users

Follower

Thursday, April 4, 2013

Life is good.

As expected, the posting will be after the mid semester holiday break. Bulan Julai. Lambat lagi. Life has been good. I did not really feel frustrated when I heard about it. Maybe because I was expecting it to happen and currently I have a job. I feel comfortable with what I am doing right now. At least I have something to do and I earn some money.Even though it's not that much, boleh la beda nak buat isi minyak dan bayar kereta. Speaking of car, alhamdulillah, after three months waiting, the bank finally approved my loan. Kenapa three months? Because I did not have guarantor. So, the process was quite complicated, adding with some issues with my current position as a temporary teacher made it almost three months to get the car. Hanya Tuhan saja yang tahu perasaan bila bank call cakap loan dah approve. If you were in my shoes, you know how hard my life was before I get the car. Nak pergi kerja tumpang orang, nak balik tumpang orang. Nak pergi mana mana pun terpaksa tumpang orang.Sometimes it makes me feel uneasy and I am sure that the person who I asked for help would feel the same way too, dah asyik asyik muka sama nak tumpang kereta. Huhuhu. Dah banyak sangat makan budi aku ni. So, bila dah ada kereta sendiri ni rasa bersyukur sangat sangat. It makes my life easier.Nak pergi mana mana pun senang. Time pun flexible.Huhuhu.

Ni time baru dapat.Berkilat lagi.La ni dah berkeladak.Tambah pulak dua tiga hari ni duk hujan.Berlaga lopak air saja.Kotoq dah.Huhuhu.Ada kot dua kali dah basuk kereta.Bebai teruk bila basuh, tak dan dua tiga hari kotoq balik!Hmppph

Tadi kerani dah panggil untuk sign attendance untuk bulan March. You know what it means? Gaji bulan 3 bakal masuk tak lama lagi.Hehehe.Lepas ditolak duit kereta,ASB,SPN BSN,duit belanja rumah, half of my gaji dah habis untuk tu je. Tapi tak pa la. Melabur untuk masa depan jugak. Nak kahwin zaman sekarang bukannya pakai sikit duit. Huhuhu. Alhamdulillah, Tuhan buka pintu rezeki yang lain. Kalau sebelum ni, aku ada 2 orang anak murid untuk kelas tusyein, esok 2 orang lagi akan join. Actually aku dah start sebulan lepas. Tak tercerita pulak kat blog ni.Busy.Huhuhu. Ikutkan hati, tak larat nak buat tusyein.I really need my weekend just for myself.Nak rileks rileks. Tapi memikirkan perasaan mak bapak budak budak tu yang teruja (ecewah) nak anak depa improve English, aku terima jugak la. Malu alah balik dengan depa kalau aku tolak pasal depa tau aku duk saja kat rumah. Tusyein satu jam setengah je. I charge RM 10 for one session.Actually aku tak tahu nak letak harga berapa.Kebetulan Ika pergi tusyein kat area sini jugak.So I ask for her tusyein rate. Hihihi.

PRU mungkin 27 aribulan ni. Mungkin. So, time PRU, ada job lain pulak menunggu. One of the teachers in my school asked me to replace her as AJK SPR. Bahagian calit dakwat kekal tu. She could not make it as she had recently done an eye surgery.So, she needs to rest for quite a long time.Pucuk dicita, ulam mendatang. I accepted her offer. The payment is quite high for a one off job. Tak boleh nak cerita kat sini lagi pasal payment sebab aku pun dengar dari mulut dia. Tak confirm lagi berapa bayarannya.Nanti dah confirm, I'll share with you guys.

14 comments:

lady lavender said...

waahh...tahniah Z@ck dah ada keta baru. Kaler merah canttikkk...Memang keperluan kan!

Isda said...

congrats for good started..

Irfa said...

seronoknya ada own car..dah lama akak impikan kereta sendiri.mmg tak seronok tumpang orang,tapi kalau terpaksa nak wat mcm mana..dr segi masa pula susah nak menyinggah ke mana2 bila tumpang orng pegi/balik keje..

seronok baca kehidupan Z@ck sekarang..moga dipermudahkan semua uruasan ye

wawa syaida said...

cantik ny keta dia :) merah u

amy (^_^) said...

Tahniah kerana dah boleh memandu kereta sendiri.. (^_^) tumpang gembira utk zack juga..

eDdY said...

terbaek z@ck..jaga elok2 keter tu..jaga macam laki no 2..hehe (^^)

Anonymous said...


[url=http://pretty-corset.com/]где купить корсет[/url]

Anonymous said...

I blog frequently and I genuinely thank you for your information.
This article has truly peaked my interest. I will book mark your
site and keep checking for new details about once per week.
I opted in for your Feed too.

Feel free to surf to my web-site click for golden retriever breeds content

Anonymous said...

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and
now each time a comment is added I get several emails with the same comment.
Is there any way you can remove me from that service?
Thanks a lot!

Also visit my web-site - Discover More Here

cha said...

betul tu zack akak pun dulu sellau tumpang org rasa tebal muka je. tp tulah akak ada lesen tapi tak berani drive :(

congrats semoga dipermudahkan segala urusan. zack lama tak dtg blog akak

Anonymous said...

Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured I'd ask.
Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
My website addresses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
If you are interested feel free to shoot me an e-mail.

I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!


Feel free to visit my web blog ... Visit This Link

Anonymous said...

Довольно интересно, мне понравилось!

oshinz said...

taknak PRU 27 ni. hehehe.

Att Ashburn said...

peh zack ade kete dah. tahniah!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger