Online users

Follower

Wednesday, April 24, 2013

Off politics and little kids


A few weeks ago, dapat satu surat cinta dari PM kita. Biasalah, nak pilihanraya ni, macam macam surat dapat. Terpampang la muka Najib satu paper tu. Akim datang rumah. So, dia pun sibuk nak tengok surat tu. When he saw Najib's picture, he cried and ran away. Mungkin sebab gambar tu portrait size and Najib was 'staring' at him. Mungkin ini hanya satu kebetulan. Akim loves green very much and he hates blue. So, it makes sense why he cried when he saw Najib's picture. Hahahaha. Kitorang pulak kuat menyakat. Bila tahu dia takut tengok gambar Najib, lagi la nak mengusik. He would go to tok and mengadu. 

"Long Dah, gambar Ajib. Adik akut Ajib.Adik tak suka Ajib!" 

Adoi la hai. Akim akim....

***

Today I taught the kids about hobbies. So, ada la satu text ni berkaitan collecting erasers. It mentioned about different sizes, colours and patterns of eraser. It also mentioned about erasers with different flags of different countries. So, I gave them example of different flags: Malaysia, Indonesia etc. And when I asked them to give other examples, one of them said, "Bendera Pas!" Tak tahu macam mana nak react. But I found it funny because as far as I am concern, tak pernah lagi la ada pemadam cop pas. Ke memang ada? Aku je yang tak tahu? 

Mungkin mak pak dia orang kuat Pas kot. Sebab tu dia cakap Pas, bukan BN.Kekeke.Macam macam.

4 comments:

aReLaN said...

hohohohoh...kecik2 lagi dah pandai. besela. selalu sangat nampak skang ni. tapi kalau pemadam tu ngan bendera pas tak pernah lak tengok.hmmm

[z@ck] said...

aReLaN..
kan? kot kot la aku ketinggalan zaman.

eDdY said...

pengaruh parent tu mmg kuat..hehe

tifa anvar said...

Penangan GE. Smpai my MIL tanya kay ank sya umugh Gthn 'biru ka hijau ka?' hehehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger