Online users

Follower

Sunday, January 18, 2015

Cerita makan

Semalam attend kenduri kahwin budak kelas aku. Setiap hari ingatkan cikgu datang kenduri rumah dia. Tahun lepas pun dah kenduri akak sulung. Aku tak pergi sebab ada hal lain. Tahun ni free, so pergi la. Dapat lepaskan kempunan makan daging kambing. Ada dangai some more. I like.

Petangnya pulak ada mesyuarat kebiru kat Restoran RZ. Buat sekali dengan jamuan perpisahan Kak Mas yang dapat bertukar ke Nilai. Makan lagi. Sebenarnya sekarang ni aku menjaga pemakanan sikit. Hahaha. Geli dengar tapi itulah realitinya. Sebab cuti sekolah hari tu dah macam monster. Makan macam macam. Sampaikan cikgu sekolah tegur nampak berisi sikit. Perempuan ni pantang dengar perkataan 'berisi' 'gemuk' 'tembam' dan sewaktu dengannya. Terus moral down. Haha. Makanya, bila mula sekolah balik ni, makan pun jaga. Kat Segamat ja la harapan nak kuruih balik sebab makan tak berapa sedap kat sini. I mean tak kena dengan tekak aku. Kang sentap pulak orang Segamat yang baca blog ni. Kebetulan pulak housemate pun tengah on diet pasal dia nak kahwin bulan 3 ni. So, aku jadi serba salah nak makan banyak banyak. Hahahaha. Environment kena bantu jugak. If duduk dengan orang yang kuat makan jugak, hancur diet.

It doesn't mean I do not eat rice. Still makan tapi kuantiti sedikit. Malam pun tak makan dah. Awal awal tu ketaq ketaq badan nak tahan. Now, I am getting used to it. Dah boleh tahan. Ayaq ais pun tak minum dah la ni. Keja bantai limau suam ja setiap kali makan. Harapnya kembali kurus seperti sediakala. Sediakala? Pernah ka slim melim? Hahahaha. Bedo'oh ja hang ni pirah oi.

Nah gambar semalam.

3 comments:

suezen said...

cntik jubah tu haaaa

Sweetie said...

Pirah? sedap juga panggil nama tu... bunyinya feminin sikit.

Kalau nak cepat sikit turun berat badan, pergi gym... saya pun tengah menurunkan berat badan juga skrg z@ck... setiap hari saya peruntukkan masa 1 jam untuk buat senaman di gym.

[z@ck] said...

Suezen...
Zawara beb..hehe

Sweetie..
Saya exercise atas katil ja,,hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger