Online users

Follower

Monday, April 20, 2009

Aku kentut kang.


maaf ye rakan-rakan.tiba-tiba saja aku menyepi.bukan apa.bukan kehendak diri.tapi kekangan wireless di maktab ini.aku tak nak komen pape pasal servis di tempat aku.sebab kang tak pasal-pasal jadi isu pula.

Jadi aku terasa macam nak cerita pasal spesies manusia yang negatif kat muka bumi ni.

Sepanjang aku hidup 20 tahun kat atas muka bumi ni,ada beberapa jenis manusia yang aku jumpa.antaranya:

  1. Manusia parasit. Suka nak amik kesempatan.Haa..jenis ni bila mai time buat assignment, datang cari aku minta tolong buatkan untuk kau.wut da hell.Aku setakat nak tolong adjust esei kau sikit-sikit bolehlah.Tapi if da sampai A-Z aku nak kena buat, kau memang melampau la kan.Baik kau tak payah belajar BI if esei kau aku yang buat.
  2. Manusia kedekut. Duit kau berkepuk dalam bank tak penah sentuh. Tapi bila mai time nak kena tong-tong minyak keta, kau buat-buat tak tahu.Tiba-tiba je kau tukar naik kereta orang lain.Aduh la..aku tak paham betol la. Taik hidung pun tak masin macam kau.Peel kau time makan pun sama.Sanggup kau tak beli makanan tapi share dengan orang lain sebab tak nak duit kau habis.Lepas tu kau melahap tak ingat dunia.Ini pun boleh tergolong dalam kategori parasit juga.
  3. Manusia angin. Aku x suka guna perkataan emo.Sebab aku rasa macam kasar.Apakah..??Aku cukup pantang tiba-tiba je kau naik angin tak tentu pasal.Lepas tu kau tarik muka empat belas.wut da hell sekali lagi.Eyh..kau ingat kau sorang je yang ada angin? Aku pun ada ok.Aku kentut kang.Tolong la jangan nak 'naik syeikh' secara tiba-tiba.Penat aku nak melayan kau.Kau 'spoil' kan mood aku ok.
  4. Manusia bawa mulut.Kau jangan cari pasal dengan aku ok.Aku rasa nak terajang je orang yang suka bawa mulut ni.If kau cerita benda yang betul,tak pe lah kan.Tapi if kau cerita benda-benda yang tak betul, then kau tokok tambah lak cerita tuh, kau memang cari nahas la.Kau ingat aku rupa macam ni, aku tak boleh cari gaduh ke.

ok.Setakat ini dulu entry kali ini.Aku tak marah pada sesiapa.Hanya peringatan kepada semua.Aku berani jamin la kau orang ada juga ter'jumpa' orang-orang nombor 1-4 di atas.Tipu la kalau tak pernah.

p/s : Oh ya..Mulai sekarang,tajuk entry aku akan di ceduk dari isi penulisan aku dan akan di besarkan sedikit.Seperti di atas.Sengaja mencari kelainan.

15 comments:

mamma mia! said...

z, sape yg emo tu?? sape yg bwk mulot wei?? aku x taw pn? hg x cita pn??

adalicious said...

ada gambar aku ngn idola aku laa..auww~!
(yg bunbun kt blkg sebok).haha

Anonymous said...

ahaks..ak taw sape malaun2 yg dsebot..1-4..ley teka

AkuAyie said...

tajuk kaw mmg "cow" la... haha
xyah crite ar wireless..
kt kolej aku pon servis cm hampeh jek...

Att said...

wah mmg hot topik kli ni..
tetibe rase kene muhasabah diri sbb att mcm kedekut je..hehe..
tp xla smpi melahap org nyer mknn ke share2 ke..kite makan kasi perut kita sdiri kenyang gune duit sdiri la kan hehe

mR SyamEL said...

waaa...
huhuhu...
org kedah neh mmg dasyat...
jgn men2 tau...
ahhahaha....

QisTina said...

aku rase cam penah jumpe je owg kedekut nak tong2 minyak..
pastu xmalu nak naik keta owg..
hmm..
xyah lah mention..xbaek bwk cite..
betul x zack??

[z@ck] said...

mamma mia : malas mahu buka pekung di dada

adalicious : kaki interframe yg blakang tuh..hehehe

anonymous : anda siapa ye..nape perlu anonymous?

[z@ck] said...

akuayie : if ko tgk aku lmbt je update blog 2..phm2 la..tenet xde..huu..

att : btol2..memalukan je..

mr syamel : weyh..p basuh suar lumpur ang tuh..

tina : btol tina.yg baik jd kan teladan.yg buruk jd kn sempadan

nas said...

apa boh kentut nie??

Mr Daha said...

Err.. ape kaitan gambar tu ngn post? hu3..

Cx Bob said...

hahaha..
bese la zack..
org..
kaler rambut same..
hati laen2..
laen la kalo ko kaler rambut..
wahahaha

[z@ck] said...

nas : suma orang kentut kn..if x kentut x normal..hahaha

adha : gmbr xda kaitan..haha..

bob : x men la kaler2 rmbut..haha

Mahirah Kamaludin said...

tu smua pengalaman..if dah habis study, sure sgt teringat even benda yg sakitkan hati..have fun in your campus life..memang best!

Framestone said...

bro dah besa jumpe dah.. tp bro jenis org yg ke-5 kot.. jenis pandai mempergunakan org yg xde la berguna sgt pada bro sekurng2nye dorg jd org yg lebih berguna pd agama, masyarakat dan negara

p/s- pe la yg aku merapu nie ek

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger