Online users

Follower

Monday, April 27, 2009

A day after break up

A day after break up, Wan & Joy ajak aku dan Kema pergi Penang.Diorang bosan asyik dating berdua je.Mula-mula aku fikir tak nak lah ganggu dorang.Ganggu privacy pula kan.Tapi dah Wan asyik duk tanya betul ke tak nak join, duk pujuk segala, demi tak menghampakan dia, aku dan Kema ikut la pasangan ni ke Penang.

Mastermind : Joy dan Wan

Dorang nak naik Bukit Bendera.Aku ikut je..Boleh juga la aku layan perasaan sorang-sorang atas bukit nanti kan.Sob Sob.The last time naik tempat tu waktu aku kecil lagi.Ya ampun.Sungguh slow keretapi ini bergerak.Sesuai la untuk couple-couple pergi.Mula-mula seronok la, kononnya nak menikmati keindahan alam.Bila tukar je keretapi kat stesen kedua, aku dah mula bosan.Sebab tak thrill langsung.Hahaha.Aku ingat dia gerak laju ala-ala rollercoaster.Baru seronok kan.

mula-mula seronok..

Lepas tu, bosan..cepatlah sampai kat atas woi..

Bila dah sampai atas, teruja woo.Kabus tebal sebab baru lepas hujan.Sejuk mencucuk-cucuk sampai ke tulang sum sum.Apakah??Kau imagine macam kau duduk dekat Genting la senang cakap.Cuma mulut kau tak ada lah keluar asap kepul-kepul ye.Melampau la kau ni.Dari atas bukit, kau boleh nampak satu Penang.Silap teropong, SP pun kau boleh nampak.Kitorang jalan-jalan, kutuk-kutuk orang,gelak-gelak,makan jagung panas, lepas tu jumpa Balai Polis.

Bukti aku tak tipu.Bukit Bendera!

Aik.Pelik aku.Balai Polis atas bukit? Aku baru tahu ada penempatan dekat atas ni.Patutlah aku nampak motor,jip dan segala jenis kenderaan.Tak tercapai di akal aku macam mana diorang boleh buat rumah tinggi-tinggi ni.Subhanallah.Balak Wan macam segan-segan dengan aku dan Kema.Tapi, itu awal-awal je lah.Lama-lama, tangkap gambar sekali terus.Dah tak malu.Hehehe.Si awek menyirap je.

Tengok.Bukan main seronok lagi Joy di dampingi gadis-gadis hot.Hahaha.

Waktu turun dari Bukit Bendera, ada satu couple dalam gerabak kitorang duk bersembang.Aku dan Kema pasang je telinga.

Kesimpulan yang kami dapat dari perbualan mereka ialah :
  1. Bila buat rumah tinggi-tinggi, pencuri susah masuk.Yang nak masuk pun kera dan ular je.Kadar jenayah kat Bukit Bendera sikit.
  2. Kalau isteri nak bersalin, susah.Kemungkinan nak ter beranak dalam kereta amatlah tinggi.
  3. Rumah-rumah kat situ cantik-cantik.Kampung style.Siap ada kolam ikan lagi.
p/s : Bayaran masuk hanya lah RM 4 sahaja.

p/s/s : Tak payah mengada-ngada nak bawa sweater bagai.Tak sejuk mana pun Bukit Bendera tu.

*Aku tak nak nampak pathetic hanya kerana aku baru lepas break up.Sebab tu aku keluar enjoy instead of meratapi kesedihan.*


27 comments:

farah haris said...

go zack go!
hehe

adalicious said...

panasss bun bun tgk. keh3

p/s: ibu curang ngn abah bu**

nas said...

=)

infinity1811 said...

balak gue...AWAS!!

mR SyamEL said...

hahahah...
klau keta api 2 race ngn kura2 pon kura2 leh mng...
ahahhhah...

Wan Salleh said...

wah..best2..
bilele nak sampai ctu..
hahaha..seronok aje
tgk deme kt ctu..

aizul said...

aizul marcello masih single..

jahahahaha

KyRon said...

pe barang..ak ditinggalkan..huhuhu

QisTina said...

good that you already move on..
bagus zack..
hidup nie kenelah enjoy..jgn meratap je..

Cx Bob said...

hahahaa..
aku penah gi sini..
mat salleh suh tlg tgkp gambo..
bangge gile!..
wahahaa

acapabdulrahim said...

dari kedah g penang?
huu xjauh ke.

oklah tu, skurang2nya leh lupakan dia sekejap.

gembira2 selalu lah ek! :)

mamma mia! said...

nnt aku tlg ko carik bf baru. but not ikram, plz

FaRiD_Aziz89 said...

''GO'' spirit for Zafirah!!!!

nak tau ''GO'' spirit tu ape, ko tanya lah mis icati...dia yg reka...

P/S: Dokter Cinta @ Bubu

[z@ck] said...

farah : go farah go! bersama2 la kita berjuang..

adalicious : tau x pa..panas je bubu tgk..hahaha

nas : =P

infinity1811: hahaha..jgn risau.aku takkan kebas balak rumet aku.

[z@ck] said...

mr syamel : ha..tau x pa..kena terbit novel komsas tajuk perlumbaan ketiga ni..hehehe

wan salleh: mike kena pegi situ.wah.speaking perak la pulok.

aizul : jom kapel.apakah??

kyron: huwa.kesian kat ang.2 la.orang ajak jual mahal.

[z@ck] said...

tina : yup..life must go on.tak seronok la asyik bermuram durja ni.

cxbob : ang speaking london la ngn mat salleh 2..hehehe

acapabdulrahim: x joh la yang oi..dekat je la.45 minutes je dr SP ke Penang.

mammamia: takmo! nak ikram gak..hahaha

farid: wah..ang gelar diri ang doktor cinta..sy sakit doc.tlg kasi ubat.ngee

DeVoTeD LiLy said...

weh zack ang dok ckp mike2 ni..
aku tgat.. la rumet kite.. fira...
hahha..

Mr Daha said...

Peh, best gler ko g jalan2.. aku lama da tringin nak g tempat tu.. sabo jela..

bayar rm4 je? he3.. leh pegi ni.. :)

p/s: im happy to see u have move on with ur life.. dont terperap lme2 k. nnti jd jeruk. xmanis da.. ha3.

AkuAyie said...

wehh best tuu...
aku pernah gi bukit bendera sekali jek.. tp berbaloi.. pemandangan dr atas indah sungguh! =)

[z@ck] said...

devoted lily : aku pun rindu gak kat si firah tu..apa khabar ya dia..

mr daha : thanks weyh..1st time ckap ngn ko kat wedding miss haiyoon..hahaha

akuayie: cantik kan..subhanallah

UsE_RiEz said...

bkt bendera?? lama x p..
:P

ZaSaFRi a.k.a aRe-LonG said...

alaaa...nk g gak..dahla x lame da tggl kat sini...last pg bkt bendera...erm form4 kot..huhuhu

akudinda said...

apasal mai penang tak habaq..
kalau tak boleh la tumpang sekaki..
ahakkk..ahak..ahak..

ainie rafiedah said...

bgus2..smgt yg jitu..leh bg kaunseling kt org2 break up yg frust menonggeng..ekekeke~~

Ida Athanazir said...

ha... bawak byk berjalan jalan...biar luas mata memandang. kot kot dapat jumpa yang 'baru'.

Mr Daha said...

Jumpa yang "baru"?? waaa.. :P

A'ah ek. First time ckp ngn ko kat wedding miss haiyoon. :P

[z@ck] said...

use riez: ye..bukit bendera.. =)

along : after exam pergi la sana..amik angin

akudinda : lupa nak habaq..xpa2..nnt cek p lg skali cek habaq naa

ainie rafiedah : hoh..x lyak la jd kaunselor

kak ida: tak jumpa lagi la..huhu

mr daha: hahaha..tau x pa.terkejut x?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger