Online users

Follower

Sunday, May 24, 2009

Ala-ala zaman Firaun

Here are some pictures that i managed to snap during our visit to Toy Museum, Tanjung Bungah, Penang. Actually, aku dah lama pergi situ.Last month kot.Sekarang baru nak tempek kat blog ini.

Bayangkan kalau benda-benda ni semua hidup.Ala-ala cerita Night At The Museum..cam no tuh?

Kalau Ninja Turtle tu hidup, dah lama dia terkam kau Kema woiih..tak guna manja-manja sama dia.

Haduih.Tak mampu nak angkat kaki tinggi macam kau Panda.Terkoyak kangkang kang.
*cucu sapa la ni*

Serupa kan?


Yeah..Superman! Stern gila patung tu.Aku juga yang mesra kamera.Hehehe.

Baju dah sama colour.Cuma tambah topeng and stripe menegak, buang handbage dan specs, maka jadilah Spiderkema.Hikhikhik.

Auww..feeling cun la posing cam tuh.Hahaha.

Huwaaaaarrrgggghhhhh! Huduh tak?

Banyak lagi koleksi gambar dalam muzium ni.Tapi kang aku upload banyak-banyak, kau bosan tengok lak kan.Silap haribulan muntah hijau.Semua patung ada.Dari sekecil-kecil tapak tangan hinggalah sebesar-besar almari rumah kau ada.Bukan takat superhero je, kartun Doraemon, Sailormoon pun ada.Memang kagum la dengan owner muzium ni.If tak silap, semua koleksi ni milik mutlak dia.Kira dia kumpul benda-benda ni since kecil kot.

Aku cakap banyak pun tak guna weyh.Kau kena pergi tengok sendiri. Fee just RM 10.Kau nak duduk lama mana pun duduk la.Kau kena masuk toilet dia tau.Serious lawa gila.Tengok gambar bawah.

See.Ala-ala zaman Firaun.Memang class lah.Nak kencing pun tak sanggup nyah.Tangkap gambar je.

p/s :Kami pergi berempat.Tapi yang lagi dua orang sibuk dating.Tengah bermesra dan anje-anje.Malas nak kacau.Lantak korang la.Hehe.

p/s/s : Pada siapa-siapa yang tak ada plan mana-mana nak pergi, bolehlah berkunjung ke situ.Wah.Apek, lu kena bayar gua ni.Tolong promote dalam blog gua.Muahaha.

23 comments:

I_Hate_Lolipop said...

kalau toilet mcm tu, seram dowh.flush je jamban - dush!! terus bawak aku zaman firaun.

Akmal Hakim said...

wow...such unique washroom..
org da pergi dulu dr kamu.. lalla
=]

[z@ck] said...

I hate lolipop : huish..bahaya tuh..silap aribulan ko plak yg jd Raja Firaun..kehkeh

Akmal Hakim : eyh..org pergi dulu dr kamu la..xde2..a month ago ok..

The Exquisite Instigator said...

haha. habis 2, xkanla si superman tu nak snyom kot.. mmg la stern je... haha

Syazwan Yazid said...

gambar memang sempoi...=)

adawiah.zaini said...

lwk gila muka kema berpeluk2 dgn ninja turtle. auww. hahaha

Mr Daha said...

mantap gler gambar ngn superman tu.. hu3.. apsal tandas dia camtu? Ntah2 tandas dia utk pameran gak.. :D

[ LADYKiKi] said...

bestnye... cam nak pergi je lah..

The Silent Melody said...

hahaha.. cute posing larh korang. heh

aizul said...

wahhh!! amik gmbo tak hengat!!~

[z@ck] said...

The Exquisite Instigator : hehehe..ala..superman pn bley senyum pe..

Syazwan Yazid : Sempoi ek.hihihi.

adawiah.zaini : hahaha..excited jumpa patung ninja.

[z@ck] said...

Mr Daha : mantap?? hahahaha.gila pe untuk pameran.bih 2 nak wee wee kt mn?

LadyKiki : yup..ptt pergi..

The Silent Melody : ishik2..=)

[z@ck] said...

Aizul : ko pn sama la..hihihi

BudAk hijAu said...

asal aku xtau pon ade bnde alah ni kt penang..?cis3!!!

mamma mia! said...

haha, popular aku skjp. eh npe ltak gmbr huduh2.. kijam woo.. ltk la gmbr aku yg plg CUN d alam semesta. har3

adawiah.zaini said...

ala kema wt muka cne pon mmg CUN la. hahaha

[z@ck] said...

budakhijau : maknanya ko x bih explore penang lg la tu..pasni pegi muzium trus..hehehe

mammamia: mana ad huduh..comey pa..

adawiah.zaini: ha'ah..sokong Ada..if x, papa x lekat la smpai skang kn..

NaZiM AbD MaLek said...

ya allah...
apa da jd ng ank ne z???
malunya akO....wuuuu

angahpikah said...

cantik siot tndas dia.. teringin seh nk g.

Pamee CliQue said...

aku tertarik ngan tandas 2...
leh ar tdo jap kat situ...

kat mktb pns sgt la..
baek tdo jek kat situ.. uhuuu

rye_hanna said...

gamba terbaik:

gamba spiderkema ngan gamba zack jd beruang..

hahaha..

semat gile mak aih tandas dye..

x sanggup nak mmbuang..

[z@ck] said...

nazim abd malek : terkena sumpahan mumia.hehehe.

angahpikah : bw seisi keluarga ke situ..hihihi..

pamee clique : ap kata ko apply keje cleaner toilet kt situ.konfirm2 ko duk je dlm toilet tuh..hehehehe

[z@ck] said...

rye_hanna : agak2 anta kt mag ley menang gmbr sempoi tak..? hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger