Online users

Follower

Saturday, May 16, 2009

Moral down.

Sorry la weyh.Tiba-tiba aku rasa down gila malam ni.Maybe pressure nak exam 2 ari lagi.Overload dengan segala macam input dalam pala otak aku ni.Semuanya bercampur.Tengah mandi , then tiba-tiba teringat pasal Linguistics.Cuba recall input yang aku baca petang tadi.Blank.Huwa!

Call tok.Sembang pasal rumah aku yang dekat Jitra.Bagus.Family tu dah blah dari rumah aku.Sewa tak bayar 3 bulan, jangan harap kau nak duduk rumah banglo aku tu lagi.Nanti nak renovate segala kabinet dalam rumah, potong rumput dan cat baru.Hope ada penyewa yang ber'jenis' sikit nak sewa rumah aku tu.If nak tunggu aku duduk, lama lagi.Sekarang pun still belajar.Insya-Allah, lepas kahwin aku nak duduk rumah tu dengan adik-adikku.Ajak tok sekali duduk dengan kitorang.If dia nak la.Aku tahu dia sayang nak tinggal rumah dia kat Alor Setar tu.

Cukup pasal rumah.Pelajaran Ika menurun.Aku risau.Cikgu tusyein call tok cakap Ika memang tak boleh nak p dah.She's a slow learner.Cikgu dah buat yang terbaik untuk tolong Ika.Tapi Ika tak nak bantu diri dia sendiri.Aku dah give up.Aku tak boleh mengajar dia.Nanti aku pukul dia.Let her decide what's the best for herself.Aku tak nak push dia dah.Tok pun dah pasrah.Haish.Tak semua benda yang kita nak kita dapat kan.

Moral down................................................ (T T)

Sekarang tengah minum Vico.Makan nasi pun tak lalu.Risau.

Exam + family = Moral down.

Fullstop.

p/s : Rasa lega sikit dapat dengar suara tok.Minta dia baca yasin untuk aku.Permudahkan exam.Amin. But stil, I feel empty inside.

..I wish you were here..

13 comments:

farah haris said...

zack, ketepikan dulu ape yg patut.
exam dlu. exam dlu. exam dlu.

pas exam nnti sume insyaAllah boleh sort out mcmne nak selesaikan mslah.

okay? be strong. be gurl. eh, dlu name blog ni be gurl kan?

tehehehehe

Att said...

be strong zack..
jgn down2..
xbaek

-itu gadis- said...

tgah mndi pon bley igt ape yg kite hfal..then nk recalled balik xdpt..
huhu..same je kiter..!

jgn tension2 deh! i know that u r tough!

izzahfarhana said...

Doa moga adik2 kita dipermudahkan belajar ,hati terang menerima ilmu =D

zuhana zulkifli said...

i'm selling good stuff .click here for more info .

click here

silly milly said...

cik zack...
jgn la begini...
ujian n dugaan kan namanya...
jgn risau...
pasti ada penyelesaian...
cuma tumpu kt yg lebey penting ok!!
gud luck!!

Arteta said...

rileks la
bdk2 biasala lmbt skit
hg cbala ajr tp jgn pukul
tao ssh setakat cubit dah la
nak dkt exm nie jgn dk serabut sgt
enjoy la skit
buat aktiviti best2
maen game ke ape ke tyme nak hlng tensen
dah hlg tensen stdy blk k

lala said...

aku xtau ko batch mane tapi ko jgn ah down weh..just relax..kalo ko lagi pk lagi saket ati ko weh...
hurm..tapi kalo xpk sgt ssh plak kan...tapi tolak la ketepi dulu masalah org len even org lain tu ade kene mengene ngn ko...hurm..jap..ko maktab mane???batch bile ek???

mamma mia! said...

owh.. aku pn moral down gak.. tp aku cool haha! woi komen aku. haha

adawiah.zaini said...

aku ponnn sama. isk3. tp apa nk buat? mcm biasa. sod.ba.ro. hehehe

Ilham Liyana said...

chayo pirah!!! semangat sket! :D

T.O.P.E.X said...

cool.
chill.
DIA masih ada.

milimilo said...

yeah..chill bout that ika..maybe she'll improve someday..btw, all the best for ur exam yah :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger