Online users

Follower

Monday, July 13, 2009

Offer letter dari VUW

Mode sekarang- sakit perut.Cek bantai makan pelam banyak sangat.Hukhukhuk.

Balik je dari kelas, terus buuumm atas katil.Rehat kejap coz pukul 2.30 petang ada perjumpaan dengan Mr.Jonathan merangkap partner dari New Zealand.Saya dating sama Pak Atan.Jangan jealous ye.Hahaha.Oh.Pak Atan tu nama melayu dia.

Actually, this is the 2nd time kitorang jumpa dia.Kali pertama waktu foundation tahun lepas.Erm.Dia tak berubah pape pun.Cuma maybe hidung makin mancung kot.Bak kata Kathy, boleh buat potong sayur.Tsk.(T_T) Comel tau Pak Atan ni.Tinggi dia sikit lagi nak cecah lampu makmal ilmu.Dia suka lari-lari dalam kelas.Soo cute..Hahaha.

Secara rasminya, kitorang sudah dapat offer letter dari VUW untuk memudahkan proses nak buat passport dan visa.Berkurun gila woi nak tunggu surat ni keluar.Hoh.Terasa bangga bila dapat pegang letter tu.Hati berdebar-debar gak nak fly coz takut tak reti nak handle diri kat tempat orang.BI aku pun duk tunggang terbalik lagi.

Visa pun tak tahu lagi exact amount berapa.Tapi, my friend kat IPDA cakap spare je RM 800 untuk visa.Passport konfirm dah RM 150.Bila aku tengok harga rumah sewa dekat NZ, boleh tahan juga harga dia.Ada satu apartment nama dia Wai-Te-Ata Apartments khas untuk international students, rate dia $175 per month.Itu untuk single room in apartment.Maksudnya ada possibility kau tinggal satu apartment dengan lain jantina coz kau sewa bilik.Bukan apartment.Haaa..Benda ni dah di warning oleh lecturer waktu kitorang foundation lagi.So, rilek sudeh..

Esok petang kitorang ada perjumpaan dengan former graduate dari VUW. Dia sekarang dah jadi posting dah pun.One of the best student juga la dia ni kot.Can't wait to see her.Nanti boleh juga tahu macam mana nak survive kat tempat orang kan.

Toddles. =)

29 comments:

RoSe_ViOleTE said...

waaahhhh!!!
tahniah2!!

syiokknyeee...
weehee~~

syafawani said...

congrats zack!!

hanilopiplopz said...

uhuu!! tahniah.. kat sane t senang kau nk cari saiz kasut wehh! haha

ChePah said...

insan tinggi tahniah..sungguh sironok oh gini!

mierabun said...

wehhh zack!
bapak xaci.
aku nk stdy oversea gk
waaa :'(
nway, congratss
bwk laa aku skali
hheeheh
;p

luth textile said...

tahniah...
akhirnya.. wah wah wah..

mimi mimi. said...

taniah~~
hehehe

[z@ck] said...

Rose_Violete:Terima kasih.. =)

Syafawani :terima kasih.. =)

haniloliploz: btol2..syurga la ak kat sana time cr kasut..hahaha

[z@ck] said...

Che Pah : teruja wooh..

mierabun: eyh..ko bkan br blik dr oversea ke..orait la 2.pernah gak merasa jalan tmpt org..hihih..neway..thanks =)

luth textile: akhirnya..trima kasih =)

[z@ck] said...

mimi : thanks !

cik lubakpink said...

perghh..
bez r die bley g ngare org..
huhu!
congratss..

[z@ck] said...

cik lubakpink : tq.. =)

azuan said...

tahniah2!!
hmm..bila ko fly...

Asyraf Abdul Rahim said...

new zealand!!! mahu susu lembu segar. :)

sorry. ade problem dgn blog. terpaksa follow kamu lagi sekali. ;)

Imran said...

erm..
aku rs laa..
175 tu per week laa..
bcoz they usually charge rent on weekly basis..
but if it is 175 per month, that shud be really cheap ..
hehe..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya dik...beruntungnya blaja kat overseas.Bila nak fly?nnti bila kat sana teruskan berblogging yer. Nak jugak dgr cite zack psl sana. Kat tmpat org nnti elok2 yer..jaga diri ok

silly milly said...

zack...per week la...bkn per month...
huhuhu...salah baca tue...

mamma mia! said...

ak nk wt post ni smlm. tp i xde brodben yu.. huhu.. xpela.. nway congrats tu all of us... tp x jmin lg blh fly ke x. seram2

adawiah.zaini said...

a'ah la zack, tu per week nye rate.
fyi, ptg ni x smngt la nk netball. huhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tahniah vangga vangga...

rye_hanna said...

congrats2 korang sume!!
wahwah...
syiokkk!!!

~farah~ said...

tahniah..tahniah...

[z@ck] said...

azuan: next year..maybe bulan 2 kot..

Asyraf abdul rahim : Ye..sila follow..xde halangan..hehehe..mau susu lembu segar ka? mesia pn ad..hahaha

Imran : yup..silap taip dan baca..sorry2..$175 per week

[z@ck] said...

Softtouch Hanim : yup..insya-Allah.Akan terus berblogging.. =)

Silly milly : i stand corrected. per week..

mamma mia: so..moral of the story..blaja sungguh2..jgn asyik men msg je dlm klas..

[z@ck] said...

adawiah.zaini : sama la kita..cm malas nk trun ja..huhuhu

purplelicious love : thank u.. =)

rye_hanna : time kacih..syiokkk..

farah : thanks =P

The Confession Of An Adventurer said...

bestnyer k firah dh dpt offer letter
:p
congratz

Att Ashburn said...

woa..syiok giler ar...
hehe

afiqafandy said...

sane ade bundle x aa?,,
haha,,

Lee_Ann_Naa said...

bestnyer..nk offer letter gak..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger