Online users

Follower

Thursday, July 9, 2009

Pelik kan??

Pelik kan bila dalam dunia blogging kita seolah-olah kenal rapat dengan blogger yang lain.Boleh bergelak ketawa, komen bukan main sakan.Tapi, dalam dunia realiti nya, kita macam ala-ala segan nak tegur sesama sendiri.Aku akui kadang-kadang aku sendiri pun jadi 'tak keruan' bila bump into blogger yang lain dalam kampus aku ni.Aku tahu ramai budak maktab ni yang ada blog.Kalau yang satu course dengan aku, tak ada hal nak tegur.Tapi, bila dengan kos yang lain, jadi malu-malu kucing.Terus jadi orang tak betul.Nak pandang mana ni, kiri ke kanan.Mulalah terkial-kial main handphone.Tekan button lock dan unlock berulang kali, konon-konon tengah sibuk reply message.Kahkahkah.Kadang-kadang buat macam tak pernah kenal.Hahahaha.

Pelik kan??Kenapa ye jadi macam ni? Tak kurang juga yang macam gila berchatting dalam skype, tapi bila jumpa, ha..terus tunduk muka.Aku tak kenal kau dan kau tak kenal aku.

Rasanya kalau malu, pakai topeng ni ok tak?

Sebagai contoh, senior aku.Selalu juga la mengomen kat blog aku and aku pun selalu komen blog dia.Pernah sekali kitorang terserempak tapi masing-masing buat-buat tak kenal.Hahaha.Sehinggalah satu time tu,kat kenduri kahwin Madam Haiyoon, orang bersesak-sesak nak tangkap gambar dengan pengantin, dan kebetulan dia pula duk terpacak elok je kat situ, terus je laju minta dia tolong tangkap gambar.Hahaha.Terkejut ko.Kira tu first time aku cakap dengan dia.Lepas tu aku rasa macam.....entah.Lega pun ada.Aku risau juga kalau orang panggil aku ni kerek kan.Dalam blog bukan main, tapi depan-depan jadi pussy cat doll.Hehehe.

Aku nak say sorry la pada mana-mana blogger maktab ni yang aku tak tegur or senyum kalau jumpa.Bukan sombong, cuma cek segan.Hahahaha.Yo yo o je segan.Tak pe-tak pe. Lepas ni, kalau terserempak dengan aku, kalau aku tak perasan, korang tegur la aku.Aku pun akan cuba jadi peramah lepas ni.

Dunia blogging dengan real life ni lain sikit.

p/s : Senior aku tu Mr Daha la woiii...Hahaha.

20 comments:

*f@ryh@* said...

ha3..btol tu zack, dlm blog bukan men ramah lagi mengomen org, tapi bile depan2 mmg x tgur..same la kite..slalu jugk singgah kat Mr.Daha pnye blog..kalau jumpa buat x kenal je..sory ye mr.daha

mamma mia! said...

aku ada tegur daha masa joging!! hiks!! daha, ko hot mcm artis la.. sume blogger mlu2 kucing klu nmpk ko. ha3!!

[z@ck] said...

f@ryh@: hehehe..nasib baik dia da x de kt sni..klu x..lg kerap la bertembung..

mamma mia :mr daha is hot to go.H.O.T.T.O.G.O! auuummm!! =P

[ LADYKiKi] said...

mmg gitu zack.. kalu macam kita niyang jauh² ginikan.. mmg lah macam orang yang pernah bertepu tampa bila jumpa.. hihi =)

jangn malu kucing,neway... smile je.. n say hye.. mesti pastu terus jadi "tak tahu malu..wakakkak kan =D

-itu gadis- said...

asal sumer malu ngan daha nie..
ak pon same gak..ahaha..

yg wat2 men hp tekan key lock tue mcm same je..ehehehehe..
segannn weyhhh..huhu

lucky said...

erkk.. asl mr.daha amt femes dlm entry ni.. huuu.. xpham2.. (dull)..
:P

[z@ck] said...

ladykiki : Haa..klu tak tahu malu pn masalah gak tu..hahahaha..mmg nk try say hye..tp mulut mcm terkunci je..tkut kna cop psycho pn ad..huu

itugadis: hahaha..aku ngn ko pn segan nk tegur..itulah kenyataan.

lucky : hahaha..fatin jeles!!

Att Ashburn said...

haha..btul2..
segan gler klo jupe ngn blogger2 laen..kes daha tu same arr..
popular gler arr daha ri ni.haha..hot semacam!!

Hannanika Chan said...

hari tu jumpe akak kat koop die senyum je. kire orait la tu kan? :P

hanilopiplopz said...

masalah yg same kot blaku pd memane blogger.. haiyorkk.. fenin.

Luth Textile said...

besa la depa.. orang popular.. tak kesah la org nak kata apa.. wakaka..

QisTina said...

hahaha..
mr.daha hot stuff arinie!!
same lah Tina.
malu2 kucing sepi gak bile jumpe blogger lain especially mr. daha.
heee..
segan siottt.

[z@ck] said...

Att : Pasal pe suma segan ngn daha ek...ak ingt ak sorg je yg rs cm 2..hahaha

hannanika chan : hehehe...orait le 2 kan..

hanilopliploz:hehehe.. =)

[z@ck] said...

Luth textile : popular ke? hahaha

Qistina :ni lg sorg ad prob ngn mr daha..hahaha

anonymous said...

tape2.. aku tak kisah pun.. aku pun tak tego ko jgk.. segan.. dak tesl ni hebat.. heh

[z@ck] said...

anonymous : hoh..xde maknanya.besa-besa sajork.btw, ko sape? apsal anonymous?buh le nama. =P

Mr Daha said...

HAHAHAHAHA... Feymesnyer aku.. trasa cam artis plak.. xsangka rmai yg segan ngn aku.. hehehe :D

Aku lagi la segan ngn korang smua.. korang at least rmai yg skelas n sebatch.. kalo jumpe korang aku kenal tp wat xtaw je sbb segan. cam kes zack ngn mamma mia tu. segan ah.. ha3 :P

p/s: aku x hot, aku cool je.. pete yg hot.. hahahahaha..

[z@ck] said...

mr daha : ha..sudah..perasan la plak..hahaha...ko pn segan gak ngn ktorg? wawawawa!!! btw..ko dtg mktb ke?

anonymous said...

haha.. aku anonymous la..
adess.. kalau ltak nama tak anonymous la plak zack..

[z@ck] said...

alahai..jgn le sembunyikan identiti anda..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger