Online users

Follower

Friday, July 10, 2009

Orang kaya baru

Aku mesti ada masalah nak start cerita.Tak tahu nak mula dari mana.Huhu.Ok.Mula dari sini la ye.Semalam hajat di hati hanya nak pergi buat gambar passport dan beli sandal je but I ended up spending almost Rm120! Pergh.Tak boleh blah betul la.Bagi korang,maybe jumlah tu tak de lah banyak sangat.Tapi, bagi aku, satu pembaziran wang telah berlaku.Bongok la.Kenapa la ada Thai fair, kenapa lah KFC nak buat promo chessy chickaroni time ni.Huh.Kat situ dah beli satu seluar tidur dengan harga RM5 dan baju RM10.Tu tak masuk dalam list tu.( T_T )

Korang kena try ni.Cheesy Chickaroni kt KFC.Harga dia murah la.RM6.20.Sekali dengan tax dah tu.Aku bagi 3 star.

Aku dah aim dah sandal kat Studio.Sekali saiz pula tak ada.Patah hati chek.Huwa.Dah Vincci satu level dengan Studio, kaki ni ringan je nak masuk kedai tu.Aku suka Vincci ni sebab banyak kasut yang saiz besar yang memang sesuai sangat la dengan aku.Ye.Saya kaki besar.Saiz 9.Cuma design dia ala-ala mak cik sikit.Sebab tu Vincci ni last choice la kalau dah xda sangat kedai kasut yang ada saiz aku.Tapi semalam, mata gue bersinar-sinar tengok satu kasut ala-ala wedges ni.Sweet sangat.Harga dia tak boleh blah.RM49.Ada diskaun 20%.Ha.Korang kira lah berapa after diskaun.Aku lemah sikit bab kira-kira ni.Memang berbaloi beli sebab selesa.Ceh.Aku tahan je nafsu nak beli.Yeah.Aku berjaya disitu.

Nasib baik tak bawa Ky.Kalau tak, bertambah la lagi bengkak kat kaki dia tu.Ky injured time main futsal ari tu.Kitorang tawaf satu CS berkali-kali.Semua kedai aku masuk.Best woo.Rasa macam orang kaya baru.Huahuahua.

Masuk Converse, angkat satu bag pack dengan harga RM 29.90.Murah kan.Well..kena pandai cari kedai yang kualiti elok dengan harga yang elok.Aku last customer yang pick that bag.Vangga..vangga..Masuk kedai sebelah, angkut sandal Caspia.Aku malas nak pilih-pilih dah.Tengok sekali imbas ja, mana yang berkenan,sapu.Ala-ala scan barang je gamaknya.

Pekena koew teow tomyam dekat Jam Besar dengan watermelon juice.Masyuk....

Maka, tertunai sudah hajat sebenar pergi ke CS.Nasib baik gambar passport I cun.Hilang semua cela-cela dimuka dibuangnya.Hahaha.Kalau korang nak buat gambar passport, boleh pergi dekat hujung corner CS, ground floor, sebelah tu public toilet.Murah la.8pcs=RM 12.Sejam je dah siap.

Guess what? Aku keluar dengan member-member PDRM lagi.Hari ini plan pergi Sunway.Layan Ice Age 3.Nanti aku story ok.

p/s : Baju RM 10 tu elok-elok muat je dengan aku.Nampak perut buncit I.Oh no... (T_T)

23 comments:

mamma mia! said...

aku habis rm 170++ huhu T_T

lucky said...

waa... tulun jgn beli wedges kt vincci tuh.. tu target of da month kite.. hoho..
bkenan gle n stu.. bkn.. dua wedges kt vincci tu.. tggu mse nk beli jek.. ngeh2.. :P

Mr Daha said...

Pergh. cam sedap je wedges tu.. nyum2.. :)

weh, sape lelaki dalam gambar tu? Pete nak taw sbb dia pakai t-shirt artic monkey cam dia.. dia kata nampak laki tu kat maktab.. pakwe ko eh.. :P

hanilopiplopz said...

yeahh.. kaki kau bersaiz yang same dgn haku ea.. cm gampang nk cari kasut.. saiz slalu tadak..

adawiah.zaini said...

sapa yg daha nmpk kt mktb? aikkk

*f@ryh@* said...

haha..lagak macam org kaya x leh blahh..dah bulan 9 or 10 nnt kang jadi la plak orang miskin baru plak..(OMB)..kema lagi kuat berborong tu,,

[z@ck] said...

mamma mia : hari ni abih lagi la duit..sunway is waiting 4 u..hahaha

lucky : ahh...x fedulik! nak gak beli..hehehe

Mr Daha : ya ampun..2 member ak la..dorg ad singgah mktb ptg smlm b4 jmpa ak..dorg g jumpa bdk junior pj kt mktb..nehi.nehi..not my bf!!

q i L L said...

xpe abs duit kalo gne bnd 2
eh bkn ada sale ke. hehe

Att Ashburn said...

hehe..org kaya nah..
belanja sakan kn..

[z@ck] said...

haniloliploz :ha..tau x pa..agaknya kita kna g tempah kt kilang terus kot..

adawiah.zaini: member pdrm aku..pi'e

f@ryh@: hahaha..nasib2..

[z@ck] said...

qill : ad sale..tp sygnye brg yg sale 2 x berkenan sgt..huu..

att ashburn : hahaha...nafsu2..

Orang Senyap said...

wah, belanja sakan kamu ya?

eyh, saya pun act ada kat CS buat masa skang..

nak shopping jugak la..

really KFC ada new food..

must try..!! haha

DeVoTeD LiLy said...

weyh sedap ta cheesy chickaroni..??
aku ngah diet.. ni huhu...
adoiiii..tp ta thn lak tgk gambaq tu..
hahah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

amoih orang kaya baru ka...nnti akak blik sp leh la blanja akak mkn char keow teow kat jam besaq tue...yeyeyeyeyey

i.Z.z.A.t.Y said...

wargh!bnyk elaun!kasi blnje la skittt!!

Softtouch [Hanim] said...

amboi dik..shopping sakan yer..dah try yer kfc baru tu...nk cube jgk la pas ni...

[z@ck] said...

orang senyap: ye ke ad kt cni? duk SP area mana?must try this chickaroni tau..hehehe

devoted lily: boleh tahan la..aku bg 3 star je..cheese dia x byk sgt.then dia da packing siap.so kurang panas la..

[z@ck] said...

Purplelicious: Hehehe..boleh2..xde masalh.. =)

izzaty: hoh..ko pn elaun bnyak..kecoh..hahaha

Softtouch[Hanim] : yup..u should try..bla lg nk try bnda baru..hee

QisTina said...

penang ader sale!!
jom pi!!
:)

T.O.P.E.X said...

muak seyh chickaroni tu.
muak mual muntah T_T

syafawani said...

cedapnya zack:)
yummy!!
hehe..beh la duit sket ae:)

[z@ck] said...

Qistina: tina..ko jgn goda aku! hukhuk

topex: agak la..tp yg suka makan cheese tu x rs pe kot..

syafawani: 2 la pasai..huhuhuh

tuKang tuLis said...

wesss..
da tgok ice age 3 ker???
besh dengaqnyer...huhu
*kempunan

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger