Online users

Follower

Saturday, July 11, 2009

Ronggeng la woii

Siaran langsung dari Old Town White Coffee, Lagenda Height.Hohoho.Wireless free dekat sini, maka jangan sia-siakan ajakan Kak Yon untuk teman dia online.Aku pun tumpang sekaki.

Apa aku buat cuti 2 hari ini? Ronggeng la woii..tunggu lagi.Tapi, aku berjaya meminimumkan pengeluaran duit dari bank dengan hanya tengok wayang dan beli kasut.Vangga..vangga..

Let the pics do the talking ok..Hari Khamis :

Hanging out with Fizi again.Tapi kali ni tambah member baru lak : Fathy, Capoi dan Pi'e. Makan dekat Jam Besar again.Napa aku cakap again? Korang yang ikut pos aku before ni tahu why again kan..hehehe

Wan dan Kema suruh aku ajak Fizi bawa jenjalan pergi Penang.Aku pun acah-acah le tanya.Sekali dia cakap alright.Line clear punya.Maka, hari Jumaat, tanpa rasa bersalah terhadap duit elaun, off we go to Jusco, Bandar Perda.Ni kira first time kitorang jejak kaki kat sana.Before ni just pergi Sunway je.Tempat dia...naaaalaaaaa punya besaq.

Kami berhimpit dalam Kelisa Fathy.Maklumlah, sensorang bontot besaq.

Tujuan asal pergi sana sebab nak tengok Ice Age 3.aku bermurah hati belanja Fizi dan Fathy.Ni kira macam give and take la.Kau bawa aku jenjalan, aku bayar tengok wayang.Haa..harus ada itu ya.Baru sempoi..Aku macam terkejut sikit masuk dalam Jusco tu.Memang besar.Lenguh kaki aih nak berjalan satu mall tu.Dorang pandai pergi letak ATM teller tu kat depan entrance mall.Ha..nampak sangat nak suruh belanja banyak-banyak kat situ kan.CIMB,RHB and MAYBANK ATM disediakan.So, jangan risau la kalau korang sengkek ke pe, ada backup kat situ.Kalau tak ada duit dalam bank, jangan gatai p cucuk.Memang tak keluar duit.Bongoks.

Movie start pukul 6.45 petang.So, by the time kitorang beli tiket tu still awal lagi.Kitorang pergi jenjalan masuk semua kedai dulu.Sale menggila hoih.Sabaq je lah.


Habis wayang dan shoping, kami pun nak try la makan something different.Waahh..Hidup hanya sekali.Aku style yang suka cuba benda baru.Aku ajak dorang makan kat Nando's.Kebetulan member aku kerja kat situ.So, senang sikit nak minta order.Alang-alang minta diskaun sekali.Huahuahua.Lagipun, orang jakun macam kami ni mana reti nak order-order kat Nando's ni.First time kan.

Member aku yang kerja kat Nando's,Epul.Dia buat part time je ni.Pagi study kat UITM Seberang Perai.Kerja sini sejam dia bayar RM 4.

Ni yang aku order.Aku amik extra hot.Ha.Rasain lo.Pedas menggelupuq.Hoh.Terlebey sudah.Serius sedap gila.Harga pun berpatutan la.Meal kitorang RM 14 per head.Ok la kan.Secret Recipe pun lagi mahal.Ni dah kira sekali dengan service charge dah.

Kenyang woo makan benda alah ni.Ayam dia sungguh la lembut.

Habis makan, blah la dari Jusco.Nak menyemak pe lagi kat situ.Hehehe.Kitorang 'terpaksa' balik memandangkan jam sudah menunjukkan pukul 9.30 malam.Ikut hati tak mahu balik lagi.Nak tiduq dalam mall tu.Fathy takut tak sempat kejar time hantar kitorang balik.Kitorang tak kisah.Kalau lambat sampai maktab, tidur je lah rumah Fathy.Hahaha.Tapi kat parking lot je la katanya.Huhuhu..Sampai hati ang Fathy.

Fathy, aku dan Fizi. Thanks guys! =)

Total perbelanjaan hari ini : RM 14 makan, RM 30 wayang untuk 3 orang = RM 44 sajork.

p/s : Adam AF ada buat show untuk Power Root kat dataran Jusco.Tapi tak ramai yang tengok.Depa ingat tu bukan Adam AF kot.Huahuahua.

" Saya pun nak menang gheta juga! "( petikan iklan Power Root)

15 comments:

mimi mimi. said...

sama la pengalaman 1st mkn kt nando's..terkebil2 tgok menu..haha

seb baek ade geng, kalu sorg2 tataw la apa jd..huhu

Fatul Akrul Ramli said...

makan = rm14
wayang = rm30
duit minyak = tak ternilai.

haha.. tong tong la minyak orang tu.. kesian dia

mamma mia! said...

aku ade name baru wei..
+ YUNA.
kahkahkah!!

ok sila muntah semua!! kah kah kah!!

hai fizi!! babaiii!!!

anonymous said...

ai.. seronoknya kehidupan ko..

haha

paan said...

apa macam icee age ??

[z@ck] said...

mimi : hahaha..menu dia ssah nk pilih kan..da la nama bombastik gila..

Fatul Akrul Ramli :2 la..aku lupa nak tong tong minyak..huhuhu..

mamma mia : blueeeekkkk!! hahaha..oh bulan...

[z@ck] said...

anonymous : ko sape ni? misteri btol..huhuhu

paan : wah..lawak nk mampus..terkentot2 tgok gmbr tu..hihih

ini q i L L said...

sdp ke nando's?
mane ag sdp kenny ke nando's?
nk try gk a.
tgi friday pn. hehe

Mr Daha said...

Keje ko asek jalan ngn makan je ek.. bagus2.. membesokan pewot lagi. :D

Luth Textile said...

owh,1st time la ek pg situ.. kikiki..
kami dah jemu dah pg situ.. kiki

[z@ck] said...

ini qill : erm..zack x try lg pn kenny..so x ley bt comparison..hehehe

Mr Daha: hehehe..kaki aku ad taik lalat..kuat berjalan..huahua

Luth Textile: tau la dekat ngn poli kan..huuu

Att Ashburn said...

nando x sdp...hahaha

syafawani said...

btoi2..jusco perda memg nala punya besaq kan..hik3..tp syiokk gak la kn:)

[z@ck] said...

Att Ashburn : Ye ke..sedap je zack rs..

syafawani : mmg syiok!! x bih pusing ri 2..huuu..kena p blik ni

widda_me said...

kenapa xdak org tgok show adam...
klu sy d ctu..
pasti sy suka

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger