Online users

Follower

Sunday, August 16, 2009

Tak patriotik ke aku ni?

Aku memang dasar last minit. Assignment hantar last minit.Ganti puasa pun last minit. Huhuhu. Baki ganti ada lagi tiga hari. Nak tak nak memang aku kena ganti within this week because next week dah nak start puasa dah. Nasib baik la aku ni jenis yang kental. Kawan makan depan aku, aku still boleh tahan lagi. Kalau setengah tu, dah maki hamun dah. Tak pasal-pasal kurang pahala puasa. Tsk (T_T)

Bulan Ogos bulan merdeka. Pagi tadi ada perasmian Bulan Kemerdekaan. Bapak lama kena berdiri dekat car park tu. Ada kot dalam 2 jam. Dah la pakai high heels sebab takut ada spotcheck mengejut. JPP sekarang giat nak buat benda-benda alah ni. Kang tak pasal-pasal matrik kad kena ambil sebab pakai kasut tak bertutup. Huhuhu.

Aku sikit pun tak bersemangat nak menyambut merdeka tahun ni. Setakat menyanyi lagu Jalur Gemilang, kibar-kibar bendera tu je lah. Lepas tu, dah tak ada feeling pape. Rasa macam bulan-bulan lain juga. Tak patriotik ke aku ni? Maybe kena buat program macam tahun lepas tu kot. Pergi dekat Dataran Merdeka, jadi peserta untuk sambutan Kemerdekaan. Haa..Itu baru betul semangat membuak-buak. Bangun pukul 4 pagi, tunggu bus datang ambil pergi Dataran Merdeka praktis sampai tengahari rembang balik pukul 11 malam. Memang tak cukup tidur. Seminggu macam mayat hidup. Semua demi mu Malaysia. Ditambah pula dengan penyertaan dari semua IPGM se-Malaysia, memang gempak habis la. Ha..Lagi satu, dapat baju free.Sebab tu seronok nak sambut merdeka.Hahaha.

Baju sponsor. Ala-ala Polo nye style.51 tu..

p/s : Ketika post ini ditulis, aku dapat message dari Att untuk doakan keselamatan ayahnya yang berada di Padang,Indonesia sekarang. Berlaku gempa bumi di sana. Mari sama-sama doakan kesejahteraan dan keselamatan mereka. Amin.

19 comments:

luth textile said...

gmba tau lepas ke tu? cam baru je.. wakkaka

adawiah.zaini said...

penat tp best sbb tak payah p kls. hehe

[z@ck] said...

luth textile..
ha'ah..gmbr thun lepas..
=)

adawiah.zaini..
hohoho..heaven..tp muka burn cam harooommm.. =(

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
awal ek wat sambutan merdeka..
mmg korang sgt2 patriotik..
lawa baju2 seragam korang..
hehehe..

[z@ck] said...

cherry berry..
ni thun lepas nye celebration la..
huhuhu..
kt dtran merdeka..

Silverleaf said...

wahhhhh memg patriotik abis....

oranglidi said...

hohoho..

slamat merdeka jiwa kita!

semat baju tu.

angahpikah said...

huhuhu..semangat merdeka bukan hanya pada bln Ogos je syg. So tak kisah la kalo bulan ogos ang rasa sama mcm bulan2 len..

cuma, bila bercakap tentang 'semangat'.. harus datang dari dalam diri.Maka bertindak untuk negara. Jangan hanya semangat je lbih tapi tndakan memusnahkan negara..

ecewah..

pabila debater berbicara

Azi$M@t_BaDU+ said...

Kalu xnk patriotik xperlu jd peserta . Kita patut sejauh mana kita patriotik....Kalu kita sygkn tanah air, bangsa dan agama serta sanggup bkorban demi itu.....ITU SUDAH MENUNJUKKAN YANG KITA SEORANG YANG PATRIOTIK!!!...xperlu org len taw....

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

[z@ck] said...

silverleaf..
hehehehe.. =)

orang lidi..
baju sponsor mmg smart..
hahaha..

angahpikah..
lama x dengar ang berdebat..dah mula dah..hahaha..

azismat_badut..
nnt nak fly br terasa patriotik kot..saya anak malaysia!

<< s| tED| >> said...

zack.. kena tambahkan sket lagi semangat kepatriotikan itu...

ber_uwang said...

anak merdeka memang tak rasa apa apa sebab lahir malaya dah merdeka.

Boo™ said...

wah ni dh ckup patriotik mungkin :D
samat mnymbut merdeka

oranglidi said...

wa lupe nak cakap..

hari ni, wa komentor trbanyak. ade hadiah x?

[z@ck] said...

tedi..
akan ku cuba..
=)

ber_uwang..
maybe..sbb kita tak merasa apa yg pejuang tanahair rasa waktu perang dulu2..

Boo..
selamat2.. =)

oranglidi..
nak adiah ke..cukup la dengan flying kiss gua untuk lu..heheh

Softtouch [Hanim] said...

akak lg x petriotik..agaknya tak didehkan kot..mcm zack ckp kene amik bhgn dalam sambutan kemerdekaan kot baru terasa patriotiknya...

ini q i L L said...

bukan tak patriotik
maybe belum kut. hehe

ayinn said...

cam best je nihh??
nk jugakkk... nak jugakkkk hohoho

[z@ck] said...

softouch hanim..
hurm..lucky ad juga program cm 2 untuk memerdekakan saya..
=)

iniqill..
maybe..

ayinn..
u bdak mktb gak ke..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger