Online users

Follower

Sunday, August 16, 2009

Dapat kawan baru kot


Social networking. Benefit? Dapat kawan baru kot. Cari jodoh pun ada kemungkinan besar juga tu.Aku boleh kata bertuah juga la dapat kawan internet yang elok budi pekerti dan baik. Jenis yang tak ambil kesempatan. Respect aku sebagai seorang kawan. Aku paling tak suka if bila first time keluar dah pandai nak pegang-pegang tangan,berlaga-laga siku dalam kereta as if ruang dalam kereta tu sempit sangat. Hoh. Kemain lagi kau ek.

Kadang-kadang orang selalu nak ambil kesempatan sebab aku yang style cepat mesra dengan orang yang aku kenal.Tak susah untuk aku nak sesuaikan diri even ada juga gugupnya bila 1st time bertentang mata. Memang habit aku kalau keluar dengan orang yang baru aku kenal, aku akan suka gelak tak tentu pasal. Lepas tu, aku suka pot pet pot pet sorang-sorang.Peduli apa aku kalau dia nak dengar ke tak. One way nak cover nervous sebenarnya.Mungkin sebab tu kot orang ingat aku ni perempuan yang senang dimanipulate. Nehi tum.

Aku tak ada lagi experience yang terlampau extreme. Cuma aku pernah melihat seorang rakan yang kena raba sesuka hati dengan kekasih SMS dia. Bercinta dalam message dan that was the first time dorang keluar dating. What the hell nak suka-suka hati pegang anak dara orang?Memang aku berapi. Tapi, apakan daya aku nak pergi serang mamat tu kan. Senyap je la. Aku kenal sangat kawan aku tu. Aku tahu dia pun kurang selesa. Tapi, entah kenapa aku boleh biar je benda tu jadi.

Nasihat aku, nak berkawan..carilah yang berjenis sikit. Jangan cari yang suka ambil kesempatan terhadap asset yang kau ada ok! Jangan terlalu percaya dengan janji manis yang ditaburkan. Dan jangan cepat sangat nak declare tak tentu pasal.Kenal hati budi lelaki tu dulu.Bila kau rasa confident nak jumpa, baru set a date. Jangan terburu-buru.Whatever it is, jaga maruah anda sebagai seorang perempuan.

p/s : Pintu hati hampir diketuk oleh seseorang. =)

23 comments:

iza iziana hasan said...

mula2 knl dah sebok nak pegang2 tgn pekejadahnye...gatal...

ber_uwang said...

kalau dah nak pegang suruh dia blah aje..

oranglidi said...

nehi tum?

Luth Textile said...

pintu hati dah diketuk seseorang? wah wah..

mcm sy, 1st time mmg akan slow sket, kalo org tu bg respon yg terbaik, mungkin akan jadi potpet mcm awk.

tak guna pny jantan, tak payah la nak raba2 anak dara org, mintak elok2 la.. hahahha :P

<< s| tED| >> said...

siapa yg meraba siapa??

Boo™ said...

berkawan bia beribu lemon,bercinta hanya satu :))

mantis said...

sapa yang kena raba 2?!!! cakap insan tinggi!! cakap!!!. haih!!!! jgn macam!!!

[z@ck] said...

iza iziana..
tu namanya tak reti malu.tak ada adab.

ber_uwang..
betul2..

oranglidi..
nehi tum..tum..tum..tum..tiba2 feeling nak nyanyi hindustan lak..hahaha

[z@ck] said...

Luth Textile..
hahaha..hampir diketuk..bukan ketuk lagi.. =P awak pn pot pet x renti gak..hahaha

tedi..
si laki meraba si perempuan..

Boo..
betul2..tengah target kawan seribu ni..hihihi

mantis..
hoh..yg pasti..bukan kema...xde kaitan dengan awek bang cik..hahaha

angahpikah said...

statement panas nampak.. "Pintu hati hampir diketuk oleh seseorang." tahniah tahniah.. heheh

isu pgang2 ms 1st tym jmpa mmg xwajar. sangap sgt r 2..huahuhua

Mr Daha said...

Yup.. btul ckp ko.. jgn terburu2 la.. yg pompuan kena la pandai jaga diri.. nilai dulu laki tu serius ngn ko ke sje nak memain or ske2. Whats the point of couple if just for fun? I bet u all nk relationship yg berkekalan kan? So pandai2 la ye~ :)

adawiah.zaini said...

nahas kau p****t. pegang2 kwn aku! huh

~miena^^ said...

ye toi2 aku setuju!!
aku pn pnh duh
suka hati mak bapak dia je nk pgg tgn..
aku ni kuat maki mmg free2 jela babi kat c2.
hahahah

infinity1811 said...

owh ckp psal si p****t ke...mmg x guna n not worth it..

Razman said...

kenapa xde laki raba aku ek?haha

[z@ck] said...

angahpikah..
ha..tau x pa..heheh.. =)

mr daha..
pompuan pn kdg2 main serkap jarang je..desperado.. =P

adawiah.zaini..
bukan p***** je..laki len pn sama je..hehehe

[z@ck] said...

infinity1811..
kenangan lama..hahaha

Razman..
sbb ko laki..hehehe

[z@ck] said...

miena..
haahaha..aku tau2..kenai sgt prangai ang..

mamma mia! said...

aku sbg seorang KAWAN x tau pn kes hati pintu kau diketuk org? ape brgggggggg

[z@ck] said...

mammamia..
belum masa nya nak dedah lagi..lum ada confirmation lagi la weyh..br ketuk je..lum cair lagi..wakakaka

oranglidi said...

wahaha!! mamma mia , mamma mia..

eyk@_zuL said...

sgt menci laki2 cm2!! law eyka jumpe,mo nye mati kna tikam mamat 2!!
hehe..
t'lbey emo lak..

ayinn said...

jadahnyee,..
mengomm,..first date dh wat pangai mungoks,..
eerkk,..ter emo lakk,...
ohoooiiii zackk,..
guwe mnziarahhh,..
ekekek

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger