Online users

Follower

Saturday, August 15, 2009

Anyone bermurah hati nak treat I?

Two weeks in a row, ada kuliah ganti hari Sabtu. Memang panas hati betul aku because rasa macam tak cukup rehat. Dah la weekend dua hari je cuti, memang konfirm la burn satu hari kan. Kalau selang seminggu ke tak pe la juga. Ini direct dua minggu.Ni semua sebab nak cuti raya lebih. Terpaksa la berkorban sikit time ni.

Pergi kelas macam tak rela je nak menadah telinga dengar kuliah. Oh.Bosan-bosan. Lucky lecturer tak masuk first period. Tak ada la tertekan sangat. Macam biasa. Kalau dah tak ada lec, kitorang buka warung kopi. Sorang-sorang buka cerita.

Terbuka cerita pasal perfume. Bagi aku, aku memang suka wangi-wangi ni. Tapi tak ada la melampau- lampau nak pakai satu botol pergi kelas. Setakat spray kat wrist and tudung dah cukup. Biar ada bau wangi sikit pun sudah la. Benda wajib aku pakai tiap-tiap pagi is deodorant and perfume. Kalau tak ada dua benda ni, rasa macam tak sempurna hidup. Aku rasa confident bila aku pakai perfume. Boleh macam tu?

Since MRSM lagi, aku dah tahu pasal brand Body Shop ni. Cuma nak beli memang tak mampu. Yo lah. Time tu, duit kena sekat dengan cikgu homeroom. Tak merasa pegang duit sendiri. Entah macam mana, Zulhasri tahu aku kepingin nak try product Body Shop ni. Dia belikan perfume Moonflower as a birthday gift masa aku form 4.

Start dari situ aku suka bau Body Shop ni. Maybe for certain orang akan cakap..ala..beli body mist pun bau macam Body Shop juga. Echanteur, Safi and Shurah lagi sedap bau dia.Murah pula tu.Tak payah nak membazir beli Body Shop.Tak pun ada yang cakap konon up la tu pakai Body Shop.Bukan ok.Main reason is bau dia kekal.Kalau kau pakai Body Mist tu, memang la bau harum semerbak sampai budak aras bawah pun boleh bau. Tapi, bau dia tak kekal lama.Ha tu, duk spray 2 3 4 kali sehari. Sama juga la kalau pakai yang mahal sikit kan.

Dan aku memilih brand Body Shop adalah kerana bau dia yang segar dan just nice. Current perfume yang aku pakai is Chymara and Moonflower. Dua bau ni banyak bagi kenangan kat aku. Kalau aku pakai moonflower, aku teringat zaman aku kat MRSM. Chymara tu buat aku teringat kenangan aku and family pergi bercuti kat Pangkor.

Suka tak bila lelaki cakap dia suka bau kau? Mula-mula aku rasa macam sexual harrassment juga tapi lama-lama aku rasa benda tu satu identiti bagi diri aku. Bila kau lalu je, orang akan cam tu bau kau.Ha..ada la beberapa orang lelaki tampan pernah tegur bau aku sedap.Macam mana nak react? Aku cakap thanks je la. Hahaha. Tak kan nak pergi sua tangan aku suruh dia bau lagi pula kan. Nak mampus kena hayun dengan kerusi buat la.

Now, i'm craving for Japanese Cherry Blossom. Anyone bermurah hati nak treat I? Hihihi.

20 comments:

~blOody~ said...

hehe..best..syedapp..hehe

angahpikah said...

Aku murah ati nak baca coretan ang.. Nak beli boleh, tapi dengan duit ang la pirah..heehhe

Att Ashburn said...

suke body shop gak..terutama dewberry.. for me, bau die mcm something yg boleh igtkn pada memori dlu2.. i dont really mind buting bosy shop perfume sbb xla mahal sgt compared to others..hehe

uih tertiod jp dlm klas mr tan

Att Ashburn said...

*buying body shop

Precious said...

Sayapun suker the Jap Cherry Blossom. Jom ler wat duit lebih - jom ke blog akak tengok camner nak dapatkan duit tergolek molek!! Jom

Deqna said...

teringat lah dulu2 masa mula2 kenal ngan husband.. dia tak tau nak kasi present apa.. tapi pandai2 jer dia belikan product body shop...tapi memang wangi pun

mamma mia! said...

den pun pki lovillea rm 5 yo. myk cantik nk den blanjo kau?? ha3

blackskin said...

Huh~
Mmg btul part laki cam ppuan ikut bau. :p

N mmg yes ada laki suka bau ppuan. Dah wangi sngt, suka r hidu. He~

[z@ck] said...

bloody..
kau pun suka pakai body shop gak ke?hihihi

angahpikah..
ala pikah ni..kedekut la..hihihi

att ashburn..
kantoi tidur dlm kelas..1st time kantoi kan? hahaha

[z@ck] said...

precious..
hehe..akk bt bisnes pe? MLM ke..nnti sy singgah blog akk ok.. =)

deqna..
so sweet..=) skang hubby still bg body shop gak ke..or da maju pndai beli DKNY? hihihi

[z@ck] said...

mammamia...
hooo..tapi tak ley lawan bau papa..hahaha

blackskin..
ko pun sama la ek..pmpuan pun suka gak bau laki yg fresh2 ni.. =P

luth textile said...

sy suka wangian yang awk pakai masa hari tu.. sedap

oranglidi said...

one drop perfume sedap gak bau!

hahah.. kalu lelaki paling best ialah jenama 'polo'

[z@ck] said...

luth textile..
yg saya pakai ri 2 moonflower..
sedap kan bau dia..light je..

oranglidi..
ye ke..tapi laki kalau pakai perfume..bau lebih kurang sama je..xde variety sangat kn..

adawiah.zaini said...

suka bau minyak rambut lelaki. tp x ketagih mcm mamma mia. keh3

julietANNA said...

anna skrg pkai japanese cherry blossom ni.hihi.
best gilaaa bau dia :D
try jgn tak try!

ALiE said...

rasa macam terguda lak..
nanti nk p beli..
sebelum ni pkai y perfume oil BS je
tak kuasa y sembur
~hobi suka sembur manayk3..

[z@ck] said...

adawiah.zaini..
lepas ni ang mai kelas aku..bau la minyak rmbut syamel..haha..sedap woo bau dia..

julietanna..
laa..ye ke..silap tau bau semalam..hihihi

alie..
kt zack tanak beli satu ke..hehehe

hannamaruku said...

body shop rougeberry sedap!

DeVoTeD LiLy said...

pirah..
cherry blossom mang terbaek..
aku jato cinta since 1st day depa launch..
n aku stick ngn tu ja... dkt 3btl da..
aku bole bg..
tp botoi je la...
lallala~~~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger