Online users

Follower

Friday, August 14, 2009

Gila teruja nak kahwin

Rentetan ke'excited'an masuk tarik tali, 2 hari aku duk lenguh pinggang and paha. Kejang habis otot-otot kaki.Pinggang pula asyik cramp. Nak bangun dari katil, kena slow-slow.Tak boleh kasar-kasar. Sakit. Macam orang tua dah.Tu la pasal..time stretching kau main-main. Padan muka.

Atas nasihat Jas, balik dari makan tadi, aku beli ais ketul satu plastik. Tuam tempat yang sakit tu sampai kebas. Adeh. Sejuk gila. Mula-mula dia suruh aku rendam je kaki aku dalam air ais tu. Gila ke pa. Aku mana tahan sejuk. Tera mandi time hujan lebat pun dah menggigil satu badan. Ni kan pula nak rendam kaki lama-lama kat dalam ais tu.Tak koser I.Oh.By the way, it works. Cuma kat pinggang je belum tuam.Tak sampai nak tuam sendiri. Segan nak suruh Wan tolong tuam.Kehkehkeh.Habis nampak lemak-lemak kang.Nehi tum.

Ada tengok satu video kahwin kat blog someone ni. Oh.So sweet ok. Tiba-tiba feeling mahu kahwin datang. Lagu mana tu?Huhu. Berdebar tengok laki tu akad nikah. As if aku pula yang nak kahwin. Hahaha. Sekarang ni pengantin semua gila photoshoot.Tak payah susah-susah nak cari cameraman kat kedai. Mahal kemain. Baik cari je yang amatur. Hasil kerja pun cantik.

Kepada lelaki di luar sana,jangan nervous sangat time nak akad nikah tu ok. Ingat, banyak mata tengok kat kau. Kamera sana sini. Sekali kau telan air liur, memang nampak. Hilang macho beb.

p/s : Gila teruja nak kahwin.Huahuahua!

21 comments:

Att Ashburn said...

haha..gila nak kawin..cariklah calon cik zack..

amoi said...

mau kawen jgk!!~~~

azuan said...

kawen jangan lupa jemput aku..ho3

Luth Textile said...

i boleh jadi photographer u zafirah, hohoho

oranglidi said...

ye2.. kawen cepat2.

Raihanna said...

hik2..
daku pun x sabar la nak kawen baca entry nie..muahahahhaha

adawiah.zaini said...

gatai zack, sejak ada si dia ni. hehehehehee

[z@ck] said...

Att..
masih mencari..huahuahua

amoi..
haha..jom jom..

azuan..
insya-Allah..

Luth..
bley ek..bgus2..save cost nak byr cameraman..hihihi

[z@ck] said...

orang lidi..
hehehe..ok2..

raihana..
u x pe..dah ad calon..da stabil gitu...

adawiah.zaini..
hohoho..jgn jeles ok.. =P

little yaya said...

biasalah umur dah masuk 20 an ni memang hormon gatai nak kawen tu makin banyak terembes...hahahahaha..

kawen ajak aku weyh!

imHepPie said...

owhhh..sgt mau jugak huuu~~

Boo™ said...

pastikan kd kemputn di post d blog nnt.
hehe~
:D

Eyda Chan said...

muahahahahhaahha.. sama ar.. aku x ble tengok org kawin taw.. especially my fwen.. rasa mcm nak kawen jak laaaaaaaa!!!

mr.syazwan said...

den x nervous pun time akad nikah tu
cume nervous time mlm pertama je..
hahahaha

Mady said...

wahh kawen,haha
hebat kot.hee

<< s| tED| >> said...

aku turt merasa keterujaan mu itu

Deqna said...

nak kawen dah? mengaji dah abis belum nie?? hehehe...

tapi memang tak macho lah kalau lelaki gugup time nak nikah... kan... kesian derang...tapi takpe kali ni je leh nampak muka derang cuak..

blackskin said...

Amboi...nak kawin ni dah cukup ilmu ke?
He~

[z@ck] said...

little yaya..
hahaha..tu yang muka makin naik jerawat byk tu..gatai nak kahwin..hiihihii..insya-Allah aku jemput..

imHeppie..
nk kawin nnt jgn lupa jemput.. =)

Boo..
harus! xkan lupa punya kat suma blogger..hehehe

[z@ck] said...

Eyda chan..
u bila lagi nak kahwin..umur makin lanjut..hehehe..jgn tunggu lama2 yunk..kang x laku..hihhi

mr syazwan..
hahaha..nak start cm ne eyh..wakakaka =P

Mady..
marriage is one big thing..n for sure akan feel great..bukan senang nak bina masjid..metafora la plak..hahaha

[z@ck] said...

tedi..
dah kahwin lum..?

Deqna..
lum abih lagi blajar..lmbt lagi perjalanan..hehehe..kawin after dah stable kot..skang ni feeling2 dulu..hahaha

blackskin..
aku kna blaja dari ko kot..kasi mantap lagi ilmu aku..hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger