Online users

Follower

Tuesday, September 1, 2009

Perasan masuk tv!

Aku : Weyh Faten...tu bukan pelakon ka? ( sambil jari tuding kat sorang pak cik tua berkemeja teddy bear)

Faten : Mana..mana??

Aku : Tu !

Faten : Osman Kering!!!!! ( teruja lebih)

Aku : Ha..!! Osman Kering!! ( juga ikut teruja)

Terus ushar dia lama-lama. Sekali dia memandang ke arah kami. Mataku masih tertancap pada Osman Kering.

Osman Kering : Adik....

Aku : Dia panggil aku ka?? ( hatiku berbisik)

Osman Kering : Adik tak nak derma untuk tabung Gaza ke? (sambil hulur kotak derma)

Aku : Ha? Err..tak pe lah pak cik. ( Tergamam dan terus berlari ke arah Faten yang dah jauh tinggal aku)

Bukan niat tak nak menderma. Wallet ada dekat Faten. Faten pula dah jauh tinggal aku sensorang kat situ.Huhuhu. Tak tahu nak react pe dah depan Osman Kering.

15 minit kemudian....

Aku : Faten...ang rasa Osman Kering tu betui-betui minta derma ka?

Faten : Ya la kot. Awat nya?

Aku : Entah-entah dia buat program prank tak? Nak pekena kita.Nak tengok orang Malaysia ni suka menderma ke tak.

Faten : Tak apa lah. Kalau masuk tv pun tak malu sangat pasai hang dress up cun.Tak belemoih.

Aku : Ya ka. ( Terus seronok...Kembang hidung)

Perasan masuk tv!

27 comments:

DoDu@HaHA said...

ish3..... awat xdermaaa... bagi pi laaa..

azuan said...

hidung hang memang dah kembang pon..hahaaa

aizul said...

agagaggaa...lawaknya!!!

sha sha =) said...

agak2 bile ye dptg tgk, si osman kering pon agak2 la tabung gaza time ni..

suezensuzanna said...

hahahha:))...bleh berangan lagi tuh....isk isk..abis lah muke msk tv kang:D

Softtouch [Hanim] said...

ye ke masuk tv?he hehe..nntyi kalu akak tgk ada masuk tv akak bg tau yer...ada nmpak kamera tak?

oranglidi said...

la.. salah orang la tu.. dulu pun ade orang cakap wa macam brad pitt.. last2 wa bukan brad pitt.. cume kadang2 je macam brad pitt..

orkedanza said...

hahahaha...klu masuk tv nnt btaw la ye...

imHepPie said...

bila kuaq tv neh..nk tgk gak..wahaha

widda_me said...

kalau msuk tv..
hang disenarai hitam kan sbb bila tabung mai hang lari..
ish sih(smbil geleng kepala)

adawiah.zaini said...

bila? kt mna? nk bsedia dpn tv ni. hahahaha

aty said...

wakakaka..lwk gila..hahaha

AkuAyie said...

kalau ko masuk tb...

ayie-->"mama...tu tengok tu.. kawan akak lerrrr...heee~~~"

~ceRRy beRRy~ said...

hahahaha..
serius ifa gelak gile..
adehhh..btul kot!
masuk wakenabeb!!!

Mr Daha said...

Huh?? Ko jmpe osman kering katne?? ipsah ker?? rare gler.. npe xderma.. mne taw menang adiah sjuta ringgit ke.. :P

kalo faizal tahir mesti ko derma kan? ish3... :D

sI tEDI said...

wey!! Serius ke?? rugi woooo muka x masuk tv.. tapi aku x suka rancangan yg kantoikan orang. macam mengaibkan je..

[z@ck] said...

Dodu@Haha..
mmg nk mnderma..tp wallet aku x da kt ak time tu..
huhhu..

azuan..
hoiii..senyap2 la..malu chek..

aizul..
lawak n terkejut..huhuhu

sha..
agaknya dah merata tempat dia pergi..sbb tgok muka dia serius gila..huhuhu

[z@ck] said...

suezensuzanna..
malu la..da la pakai tudung syria tu..oh no!

softtouch hanim..
x nmpk la plak..tp sll klu nk prank ni..kamera dia sorok..huhu

oranglidi..
waaa...brad pitt tu..hensem tol..wakaka

orkedanza..
xda nya masuk tv..perasan je lebih..huhhu

[z@ck] said...

imheppie..
jgn percaya..itu semua hanya la feeling perasan diriku ni..wakakaka..

widda_me..
uihh..mana ada..tu keadaan yg cemas..aku tak dpt nak berfikir dgn betul..hihihi

adawiah.zaini..
ni lg sorg..aku feeling je la..xda maknanya nak masuk tv weyh..

aty..
hehehe

[z@ck] said...

AkuAyie..
lepas ni nak publish vdeo kt youtube cm ko la..hehehe

cerry berry..
huwa..tamau2..malu!!

Mr Daha..
jumpa kt bazaar taman ria..
klu faizal tahir yg dtg approach ak..ak trus peluk dia la..hehehe..

tedi..
hurmm..ok lg klu cm ni..klu yg mintak bt bnd bodo tu mmg mengaibkan ..

Monkey D Luffy said...

tak baik bersangka buruk tau

SasHa Lee said...

hehehe..perahsan masuk tb yark..;))

Boo™ said...

skrg sume nk hati2 kalo ade arts2 kan,sume assume prank show.haha

Keyrana said...

jom lepak2 kat blog aku. XD

fndrocka said...

takkan lah dorg nak prank2 soal derma gaza pulak.tapi kalau iyer pun..muka kau kena cencored agaknya..hoho

fndrocka said...

tu osman kering minta memg kau taknak bg..cuba kalau artis stok model yg minta mesti kau jadi murah hati kan kan kan kan

[z@ck] said...

fndrocka..
hahaha..mana ada..memandai je ko ni..aku suka menderma la..huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger