Online users

Follower

Friday, October 9, 2009

Melacur diri

Nak bercakap pasal social network lagi. Seronok tengok telatah orang dalam social network ni. Tak padan dengan yang dah tua bangka pun ikut join juga. Mungkin nak sealiran dengan teknologi. Bagus la tu. Cuma rasa macam pelik sebab umur dah 50 keatas, gigi pun dah banyak yang luruh, masih boleh menggatai dalam dunia maya. Kena sangat la ungkapan tua gayut!

Aku ada account I-Mesh.So, tadi tak tahu nak buat apa, aku browse la kat famous people. Selalu yang tersenarai dalam famous people ni, rating orang buka page dia tinggi. Nak tau macam mana nak bagi top? Letak je gambar kau pakai baju ketat, kasi tersembul sikit boobs kau, konfirm ramai yang view.Comment pula mencurah-curah ke ladang gandum. Sungguh la cheap perempuan macam ni.

Antara comment yang aku baca :

1) You're so hot baby.
2) I wanna taste your body.
3) I wanna fuck you.
4) Great boobs.
5) Nice tits.
6) Baby..you're so sexy..lift it up more baby..i wanna see your tits.

Chooooiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

You name it. Dah macam pasar lambak jual pelacur je. Even yang selalu tayang-tayang boobs ni mat salleh, still aku rasa tak patut. Mana-mana agama pun tak terima ajaran tayang body ni. Tak kira Islam ,Kristian, Buddha or what so ever, semua mahu kita jaga akhlak dan maruah kan. Yang melayu pun sama, nak juga ikut style mat salleh. Publish gambar tak senonoh. Maybe rasa puas kot melacur diri di alam maya ni.

Sekadar memberi pandangan, tidak ditujukan kepada sesiapa pun.

17 comments:

ZARA 札拉 said...

ewww~


seriously shit~

TAgged, Myspace got bunch of stupid fellas camni~

ekyndelisya said...

Tudia Tajuk Hang

muhahahaha


=.=''

arr... jom lunch.
ceh cakap macam kau kat umah sebelah je.kakaka :P

Mighty Jacksparrow said...

sungguhpun akhlak mereka macam tu, tak perlu rasanya sampai menggunakan perkataan melacur. bukan saja maksudnya jauh berbeza, tapi juga ia adalah sehina-hina perempuan.

Tuhan itu adil. Hari ini kita kata-kata orang tentang hal yang kita benci, esok lusa kita pula jadi benda yang bukan saja lebih kurang, malahan lebih dahsyat lagi teruknya.

Therefore, mulut dan niat kena jaga. Doa segala.

Sekadar ingatan je la anyway.

iza iziana hasan said...

aduh...hina sungguh ayat melacur tu..
:)

sI tEDI said...

aduhai... patutlah ranking tinggi!

joegrimjow said...

ada agama
xpraktik

Pais Chaos said...

gambar atas tu amik kt mana?? nak try search la..hahahha

imHepPie said...

seb baek x mlacur...x terasa ahaha..

Redbloodsnow said...

haa..kan dh kene chop melacur..hehe.

Manusia said...

dah hobi diorang melacurkan diri..
x dapet nak tolong neh..

:: ANAH :: said...

dorg rase dorg howt kot;p

Fatt Chin Choy said...

diorang rasa bangga plak kan

[z@ck] said...

Zara..
nasib bek x da akaun myspace dan tagged..hahah

ekyndelisya..
ohooii..jiran sebelah umah..hehehe

mightyjacksparrow..
terima kasih atas pandangan wak tu..mungkin betul ap yg wak ckap..tp sy x berniat pn nak samakan semua perempuan macam tu. certain sahaja kalau ad pun..

neway..i take ur opinion positively..thanks ya! =)

[z@ck] said...

iza iziana..
sorry klu words tu terlalu lucah di sini..huhuh

si tedi..
mana ada..hahaha

joegrimjow..
wallahualam.. =)

pais chaos..
ak pakai men search je..sekali jumpa yg ni..

[z@ck] said...

imheppie..
haish..jgn diminta benda ni..hahah

redbloodsnow..
ehehee..lepas geram sebenarnya..

manusia..
dalam alam maya je kot..x dalam dunia betol..minta simpang la benda2 macam ni..

anah..
maybe la..

fatt chin choy..
agakla..maybe bgus dorang ad self-confidence yg tinggi dgn body proportion dorang..tp x pyh la nak tayang dekat org kot..

ini q i L L said...

kurang perhatian kut depa ni.hehe

Att Ashburn said...

uii..mak sy yg dah ampir 50-an pun de facebook..tp bkn org tua gayut la huhu..kata nak berkenalan ari 2..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger