Online users

Follower

Monday, October 19, 2009

Tulisan kamu comel dan indah.

Bila membaca blog orang lain, aku kagum dengan cara penulisan dorang yang konsisten. Ada yang puitis, ada yang selamber rock, ada yang skema dsb. Aku pula? Ha..tak pernah nak konsisten. Hentam taram suka hati ja. Rasa nak skema, skema. Rasa nak selamber, selamber. I wonder how they can put such a wise thought in a beautiful and orderly arranged sentences. Sesetengah penulis berjaya buat mata aku melekat dekat blog dorang, dari atas scroll sampailah ke bawah. Hebat kan? Bukan senang nak buat orang suka baca entry kita secara terus menerus ni. Setiap hari mesti buka dan baca.Macam dadah la, sehari tak ambil boleh ketagih woo... Selalu blog yang macam dadah ni, aku tak tinggal komen. Leka membaca sampai tak tinggal jejak pun.

Kadang-kadang jatuh hati pula dengan blog-blog yang puitis dan berinspirasi ni. Tambah pula bila identiti si penulis dirahsiakan. I mean, tak ada gambar dia dan blog tu hanyalah dipenuhi dengan tulisan-tulisan indah. Buat aku tertanya-tanya dan terbayang macam mana lah muka si polan ni. Rasa macam misteri sangat-sangat. Pelik kan. Melalui penulisan, kita boleh admire orang tu. Belum tengok muka lagi. Kalau dapat yang hensem, lagi angau.Hahaha.

p/s : Berharap si polan reveal muka dia suatu hari nanti.

p/s/s: Jangan risau. Aku akan terus menjadi pembaca setia blog kamu walaupun muka kamu tak secomel yang aku harapkan.Tulisan kamu comel dan indah.

23 comments:

edan coba said...

Puji melambong awak pada si POOOLAN tu ekk! By day way awak pon per kurengnye.. penulisan awak menarik x borink yg penting tersusun jaa serta ringkas dibaca x kusut... :D

Att Ashburn said...

btul tu zack..
sebenarnya lg kita rahsiakan identiti kita, makin seronok pula org baca..mungkinlah..hehe

Softtouch [Hanim] said...

akak pun sama xkonsisten puncr penulisan..he he he

mmg kalu kene gaya tulisan org tu, membuatkan kita jatuh cinta...mcm zack ni yg tgh angau..he he he

Fatt Chin Choy said...

aku hensem tp tulis x comel
kekeke

oranglidi said...

terima kasih banyak2

qyla said...

blog aku lagi la ntah macam apa!

merapuu je!

kalau karang memang fail!

dari segi ejaan.tulisan.bahasa lagi la!

hancusss

Pais Chaos said...

si polan tu namanya IDrus.. aku tgk kat metro hari ni. caya la.

sha said...

just be yourself...
beauty is in the eye of the beholder...

Mazeed said...

salam kenal...
blog ni pun hape kurangnya... mmg seswai, blog insan tinggi!

~ceRRy beRRy~ said...

ifa suke baca blog kamo..
sbb kamo sgt sempoi bile bcerita..
i likeeee!!!

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

ehem ehem.. sape tu??

sI tEDI said...

tolonglah jangan harap yg cumel2.. itu bukan aku..

ha ha ha... perasan org skodeng blog aku.. ekekekek

encik luth said...

sy la tu kan zafirah?

[z@ck] said...

edan coba..
thanks ek..dulu saya tulis serabut..lepas tu mula belajar full sentence..hihihi

Att Ashburn..
erm..betul2..lagi kita eager nak tau pasal dia..lagi sll hit blog dia..hehehe

soft touch hanim..
eyh..xde la sampai angau lagi..hahahaha

[z@ck] said...

Fatt Chin Choy..
betul ke ko hensem? jom kapel..hahaha..

oranglidi..
ko comel ke..hihihi

qyla..
kena masuk tusyein balik la ni..blajar tulis kemas2 ok..hihihi.klu ak jd ckgu ko,da lama ak kasi C kat essay ko..gila kejam..hahaha

[z@ck] said...

Pais Chaos..
ko ni biar btol..ak x jmpa pn berita pasal tu..tak bek woo menipu ni..

sha...
yeah baby..x men plastik-plastik ni..fake!

mazeed..
salam kenal too..thanks ye! =)

[z@ck] said...

cerry berry..
oh..terharu..thanks ye ifa.. =)

oshinz on da block..
mak cik..lama x dgr crita..sihat? hehehe..aih...mana ley gtau..malu la i.. =P

si tedi...
kucing ko comel la..hihihi

encik luth..
tolong jgn prasan bley x..

kojah said...

hahahahaha klakar la...dpt ensem lg angau...

[z@ck] said...

kojah..
besa la..org solo memang macam ni..wahahaha

oranglidi said...

cis, diskriminasi kecomelan ni.

[z@ck] said...

orang lidi..
hahahaha..mana ad diskriminasi kecomelan yang oii..ok la..ko comel juga.. =)

oranglidi said...

dush dush!

b.cik@zuhair said...

kakak ni b.cik:btul ka abg kna chicken pox?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger