Online users

Follower

Friday, November 6, 2009

Banyak lagi benda tak setel

It's good to be home. Ya. Itu yang aku rasa sekarang even just dapat spend 2 hari dekat rumah. Semalam balik bilik dah dekat pukul 4 petang semata-mata siapkan scanning process untuk accomodation hall form. Tolong roomate.Kesian dia.Kenapa la tak hantar courier saja benda alah ni. Lagi senang even quite costly. Bila dah berteknologi sangat, kita yang susah balik. Nak e-mail la pe la. Nak meng attach file satu hal. Itu tak kira lagi cubaan meng retry attachment file yang sangkut tengah-tengah jalan sebab internet putus. Semua file selamat di e-mail pada tengah malam semalam.

Aku memang agak stress sejak kebelakangan ni. Even exam dah habis pun aku still rasa tertekan. Nak menunggu result exam yang dijangka keluar a day before kami cuti memang buat aku rasa tak senang duduk. Madam Haaiyon cakap kalau fail, lambat la fly. Tak fly sekali dengan budak yang pass. Haish. Seram sejuk dibuatnya. Instinct aku kuat mengatakan yang something bad will happen. Tapi, aku cuba buang jauh-jauh perasaan tu. Kalau boleh, nak elak benda buruk dan just think positive.

Banyak lagi benda tak setel. Borang perjanjian banyak yang silap. Nak kena pergi jumpa balik penjamin aku yang sekarang dah pindah duduk Ipoh. Memang satu kerja la pula nak pergi sana semata-mata nak minta sign dia saja. Kena buat bank draft untuk visa application sebab NZ embassy tak ada kat Malaysia but Singapura. Terpaksa la convert duit kita ke duit Singapura. Dari RM 192 jadi RM 3++ . Medical check up tak boleh buat lagi sebab keadaan dalaman tak mengizinkan. Nak kena attend BTN lagi. Memang tak ada masa nak rileks.

Pergi buat treatment pun Giny dapat agak aku stress. Jerawat tumbuh tak ingat dunia.Sambil tu, dia sempat lagi promote barang dia. Tsk. Maaf le Giny, I nak pakai banyak duit this time. Postpone dulu la produk you tu ye.

Ok. Kejap lagi nak jumpa bakal mak mertua.Nak kena bersiap cantik-cantik.

13 comments:

yong said...

result kua ble?
jgn pk bnyk.lpas pnye.InsyaAllah.

sI tEDI said...

jangan fikir yg bukan2.. fikir positif okey..

aku harap ko dapat sayap untuk terbang tinggi dan jauh!
insyaAllah

joegrimjow said...

satl2kan la
nanti tak kalut

Softtouch [Hanim] said...

bz nye zack...mcm 2 yer prosedur dia..sabarlah yer dik..lepas bnda2 ni setel mesti zack puas hati..jgn pk yang bkn2 pasal result, semuanya ok yer..

orkedanza said...

think +ve...banyakkan berdoa supaya result lulus.

*nak jumpe bakal mak mentua??phewww

PinQib said...

yay,, da nak fly da....

congratz,.insyaallah PASS>>>>>

~~moi~~

seroja jingga said...

i wish u good luck dik!

bakal mak mertua???

mamma mia! said...

sape mk mertua hg yg mlg tu?

[z@ck] said...

yong..
thanks ye..really hope to pass the exam..really hope to b in NZ next year..

si tedi..
trima kasih beb!

joegrimjow..
erm..betul..tera duk ada duit ni..kot satgi terperabih dekat bnd len plak..haha

[z@ck] said...

soft touch hanim..
thanks akk.tu la..biar setel cepat sikit..da malas nk tgguh2..sesak pala otak..

orkedanza..
last statement tu...dusta semata ok..hehehe

PinQib..
thanks ya.. =)

[z@ck] said...

seroja jingga..
thanks =)
ahaahaa..xde la..melawak je..

mamma mia..
malang wak lu..bertuah ok dpt menantu macam I ni..hahaha

░♥si lampu neon♥░ said...

ko wat treatment ape wey? hehehe kongsi laa sket haha

[z@ck] said...

si lampu neon..
ak ad skin problem skit..jerawat dan berminyak..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger