Online users

Follower

Sunday, December 6, 2009

Persiapan untuk terbang jauh

Gelabah juga aku bila tengok kawan-kawan dah start mencari barang-barang untuk fly. Aku satu apa pun tak beli lagi.Tak sampai seru lagi kot. Duit poket pula makin kering.Susah juga pakai broadband ni. Duit dalam bank tu duk habis bayar bil broadband sajalah. Balance yang tinggal tak banyak mana pun. Setakat beli jeans sepasang lepaslah.

So far, yang paling penting sekali ialah long jacket dan sneakers. Sebab aku memang tak tahan sejuk. Duduk dalam aircond hotel yang suhunya baru 24 darjah celcius pun dah ketaq-ketaq sampai pakai kain telekung, inikan pula 16 darjah celcius. Sneakers pula memang penting sebab kedudukan Kelburn campus adalah di atas bukit. Nak tak nak tiap-tiap hari kau kena naik turun bukit. Exercise tu. Balik Malaysia boleh sign up jadi model runway.Hahaha.

Tok nak pergi Langkawi nanti. Bolehlah minta dia belikan beg roda dekat sana. Murah sikit sebab duty free. Alang-alang kalau jumpa long coat dekat sana, kebas satu. Cuma masalahnya sekarang ni, aku tak tahu macam mana nak cakap dekat tok.Nak pakai duit banyak juga before fly ni. Siapa yang ikut blog aku dari dulu tahulah sebab apa. Aku ni jenis yang tak sampai hati nak minta duit dari orang. Selagi boleh, aku nak guna duit sendiri. Tapi, dalam hal ini, aku rasa aku memang tak mampu nak pakai duit sendiri. Pokai sudah.

Ada siapa-siapa yang nak tolong ringankan beban aku? Doh! Pathetic gila.

41 comments:

Zuewairy said...

zack nk fly ke mana?? study sane ke?

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

huhuhu..okey lagi 16 celcius...cube kalau ade negative..hehehe...sure nk duk je depan api..

gud luck eak..

hans said...

weih, hang sambung study dkt new zealand ka?
bila bertolak?
pandai2 lah bawa diri noh

blackskin said...

Apa kejadahnya susah benar nak mintak duit dengan atuk.
Kau buat loan ngan atuk tu.
Dah kerja kau bayar balik.
At least kurang rasa bersalah kau kan?

adaNiff said...

dah nak fly... wuwuwu.. bestnye..

PinQib said...

Da tau nak pg jauh, boros..
hemm., apo nk jdi la ngn ko.,
mintak je, mesti dorang akan paham, masalah pokai ko tuh.,
kedai bundle banyak ahh long coattt

[z@ck] said...

Zuewairy..
New Zealand..yup..further study sana..

Remaja Komputer..
itu konfirm ak dah jadi ikan sardin beku

hans..
New Zealand..16.2 ni insya-Allah terbanglah ak

[z@ck] said...

blackskin..
ahahahaa..
chooiii..ko ingt tok aku kerja bank ke nak bt loan..pesawah pencen sajork..

adaniff..
best ke? ahahah

pinQib..
tu la pasal..dulu boros x hingat dunia..skang bila btol2 nk pakai duit baru nak glabah..ades

DoDu@HaHA said...

baju2 kat sane jee beli..

ko bawak stock utk sampai2 sane suda laa..

yg len ko beli sane.. murah weyyy..

Eima Jer said...

babe..
congrat!!!
hmmm tu la pasai..
i pon susah nk bukak mulot mintak duit kat family..

tapi babe..
utk benda baek, apa salahnya kan..
u bukan nk g mega sale pon..
nk beli keperluan je.. =)

zaradgreat said...

hheheeh.tape2.ko cool je dulu. mana lah tau nak dekat2 nanti de orang bagi ko hadiah long coat ke..mafela ke... ahaks! jimat dah tuh.tak payah beli daaa. kah3!

amalfc1303 said...

tebang jauh kemne nie? nk g smbung stady ek?

MieZa said...

cuba mintaq maybe diorang paham...hee~~

shedah and fakhri said...

erk,bestnyaa.bila nak fly ni?
erm,pegi dr kedai ke kedai minta tajaan :))
hee
-shedah-

Budak Malu818 said...

huk2..
pi gadai mas@tanah..
abes cite..

zaza said...

newzealand??? U ape??
weh kim slm along aku kt sane...
ko beli jer spasang dua long coat tu buat bekal smpai sane..

along aku ckp kt sane murah2 daaa...
kat malaysia mahal sbb org sini bkn pakai menatang tu....ngee~~

Lala said...

huhuhu....kalo la abah aku tran sri..dh lame aku belanja ko mcm2 weh...huhuhuh....xpe,ko ckp je ah ngn tok ko...ko dh xde pilihan kan...mesti tok ko phm....ape2 pon..selamat bersiap2 ye.,.

meo tinggi said...

new zealand syok tue... trus duduk sane lh... best!

NeenaAnuar said...

Wahhh... Congrats Dik!! Bangga akak ade adik2 melayu kite yg leh gie sambung belajar dinegara org...

semoga persiapan adik berjalan ngan lancar yerr... Good Luck!

~salwaredzuan~ said...

sis, u try laa usha2 kat F.O.S..kat situ i pnah tgk long cpat dia murah2..dah rembat pon satu dulu..aku bli dulu tak slh harga dia dlm 59.90 kot..

Judiene said...

aku ada baju2 yg tak pakai, kain2 adik2 yg pompuan pn ada
nak tak?
kalo nak aku boleh dermakan
hehehe

selamat fly!
=)

QisTina said...

keje la zack. leh cari duwet lebey.
or ataupun suwoh Tok wat kenduri kesyukuran pasal ko nak gi oversea.
compom byk sedara-mara hulur nyer. hehe..

Sharinginfoz said...

selamat semuanya....

LORD ZARA 札拉 said...

err..
nak ikut bleh?

mr.syazwan said...

da fly jauh2..

jgn lupa mkn jugak sambal balacan tau

hehehe

kojah said...

ha, ko bli yg pnting2 jerk...kt sana lagik murah...pastu btl gak ckp bloggers atas nie, wat kenduri...cnfirm sedara mara huluq ckit...tp nk wat knduri pn pakai duwet kn...ntahla, mcm sayu plak aku baca entry ko nih...klu murah2 leh la aku support ckit...

Rara said...

stdy oversea ke? :D

Hanida Lavida said...

skng ni christmas year end sale! =D
baik shopping skng before masuk new year.

akma said...

bestnye blh ketuk tok. aku x bli coat dr sini.. huhu pki bapak aku punye je.. he3.. tapi aku pun takut nk mintak kat mak aku.. tp die dah tau dah aku nk kasut 2 psg. so bulan ni bli kasut, bln dpn wat spek mata n bli brg2 lain..

DilOt said...

aku pun xtahan sejuk..lgla kalau negara mcm tu..bukan setakat terketar lg..sejuk beku la jwbnya..

Noorlaila Mohamed Nor said...

waa ramai blogger nz
nnt wat persatuan blogger mesia kat nz tu
huhu
bila fly?

syafawani said...

hehe..z@ck nak itot..bawa la wani same..haha
erm wani ade gak kawan stadi sana ..jeles lorr..huhu
congrats ye:)
epi 4 u!!

Peri PiA said...

OMG,study abroad..will u all the best.btw thanks mucho2 bg softcopy edward bella :D Love it!!
Xsaba nak tgk pic dia kat oversea

Redbloodsnow said...

Whoaaa..bestnyerrr fly jauhhhh jauuhhh zack. Nk study oversea ea. t kimslm kat mat salah ensem² kat sane ek..hikhik

btw, study mane nnti ek. Im missing lot of thing here..sobsobsob...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

alhamdulillah...syoknya dapat sambung study kat tempat orang....jauh nuuuuu

mudah2 segalanya persiapan berjalan lancar..

wawawwawaa...jgn lupe kengkawan kat cni :(

'AQILAH said...

mintak baik2...bodek2 sikit..heee, bukan selalu kan?

selamat yer...:)

'AQILAH said...

mintak baik2...bodek2 sikit..heee, bukan selalu kan?

selamat yer...:)

Elle JmDean said...

sian z@ck..
saba2.. nk blaja tinggi2 mmg mcm2 dugaan...

syok tu dpt g New Zealand.. caiyok2!

Elle JmDean said...

sian z@ck..
saba2.. nk blaja tinggi2 mmg mcm2 dugaan...

syok tu dpt g New Zealand.. caiyok2!

Att said...

att pun x beli pe lg zack..huhu..
sibuk keje..cuti ahad je.,.
turunlah kl zack.kite shopping skli hehe

Softtouch [Hanim] said...

besnya zack dah nak fly..yelah akak faham mmg kene pakai duit byk..yelah nk beli baju bajan tu bkn pakai sikit punya duit zack..terpaksalah zack kene minta tok atau yg lain..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger