Online users

Follower

Thursday, December 3, 2009

Silent Melody - Tulisan Comel dan Indah


Ok. Entry kali ini aku nak reveal siapa penulis yang tulisannya comel dan indah itu. Sebelum ini aku duk main teka teki dengan korang kan siapa gerangan si penulis. Yang pastinya, aku tak pernah jumpa dia secara realiti.

Di dalam dunia blog, si penulis hanyalah dikenali sebagai Mr.Silent. Aku lebih senang memanggilnya Orang Senyap rather than Mr. Silent eventhough they carry the same meaning.Entahlah. Dah terbiasa kot.Mana-mana readers yang pernah terbaca blognya, mesti tahu trademark Orang Senyap ni apa. Seperti yang tertera di headernya:

" Ini blog orang pendiam yang suka superman"

Ya. Superman. Mungkin itu menjadi identiti blog si penulis. Bila sebut Silent Melody, orang akan terbayang Superman. Kalau sebut Insan Tinggi, korang terbayang apa ye?Hehehehe.

Mesti korang cakap mendeeee la perempuan ni nampak dekat blog Silent Melody ni.Apa yang comel dan indahnya? Ha..rasanya bagi yang suka baca tulisan yang agak berat,puitis dan melankolik boleh singgah di blog Silent Melody. First time korang baca, mesti garu kepala tak faham sepatah haram pun benda apa yang dia cerita. Bila korang digest satu-satu, insya-Allah korang akan faham apa yang cuba disampaikan oleh si penulis. Dia tidaklah sehebat Zahiril Adam ataupun Fynn Jamal, tapi cukup hebat di mata aku sehinggakan aku mencadangkan Orang Senyap untuk submit tulisannya ke meja editor newspaper. Mana tahu tuah nya ada disitu kan. Untung-untung ada column sendiri. I tumpang gembira tau.

Korang jangan haraplah nak tengok muka dia dalam blog sebab dia takkan tunjuk. Standard la tu. Menjadi blogger yang misteri ni lebih fun. Orang akan tertanya-tanya macam mana mukanya dan mulalah berangan iras-iras Jason Statham, tak pun M.Rajoli. Aku dah tengok. Cute.

Oh.Ini adalah sebahagian daripada request Orang Senyap untuk aku mem 'promote' kan blognya kepada semua readers Insan Tinggi dengan harapan korang akan drop by his blog.At least he has build a strong base in blogging world where people will know him as what he is now before he goes seriously in writing his own column.So, harap korang boleh beri pandangan dan komen yang memberangsangkan kepadanya ye. Ini link nya :


Orang Senyap, agak-agak tulisan aku yang atas ni comel dan indah tak? Ahahaha. Berangan sudeh.

24 comments:

Sharinginfoz said...

wow jadi promoter pulak.... hmmmm click sk2.. bosan2 tulis lah mengenai blog saya pulak...

angah iza said...

kalo sebut insan tinggi,i akan pikir u insan yg tertinggi...
hehehehhe :P

angah iza said...

kalo sebut insan tinggi,i akan pikir u insan yg tertinggi...
hehehehhe :P

izzahfarhana said...

zahiril adam ke zahiril adzim?ke ape.waaa

[z@ck] said...

Sharinginfoz..
hehehe..will do one day.. =)

angahiza..
ye ke..tp ad lg yg tinggi dr saya..

izzahfarhana...
entah..suka suki aku je tukar nama org kn..ahahahahaha

Elle JmDean said...

secret admire ke u ni? hehehe
kt blog i u x nk admire ke z@ck? hakhakkkk tolonlaaaa! ;)

Elle JmDean said...

secret admire ke u ni? hehehe
kt blog i u x nk admire ke z@ck? hakhakkkk tolonlaaaa! ;)

░♥si lampu neon♥░ said...

ko patut cari pakwe rendah, murah rrezeki haha

LORD ZARA 札拉 said...

syok woo~~

[z@ck] said...

Elle JMDean..
ahaha..suka gak la baca blog akk..mama vogue gitu..

si lampu neon..
ahahah..ad ka yg mau kat ak?

Lord ZARA..
syok ea.. apa yg ko syok?

'AQILAH said...

bila nampak insan tinggi, kamu pasti tinggi..gegege

[z@ck] said...

'AQILAH..
hehehe..tinggi lg adik saya..

Cik Dila said...

ska ati je ko tukar nama bakal kekasih aku,ZA tu zack...cedih aku..hehe!!

(gurau je)

[z@ck] said...

Cik Dila..
nama betul dia apa ek..Zahiril Adzim ek..ahahha..marah awek dia..

Orang Senyap said...

salam,

wah, ada contribute untuk saya kat sini.. hehe.. thanks kamu..

erm dila, awak jangan nak tunjuk gatal tue kat sini..

[z@ck] said...

Orang Senyap..
your welcome..apa lagi..blanja nasi kandar sepinggan boleh? ehehee

sI tEDI said...

boleh ngorat dia tak?

zarin said...

salam ziarah kembali
bagus la promoter nih! buat akak teringin menjenguk blog dia jugak :)

Solehah said...

owh..mesti dia terharu..

[z@ck] said...

si tedi..
ahaha..silakan..he's still single and available..

zarin..
ehehe..bley aja.. =)

Solehah..
dia yg minta ak promote..xde nya dia nk tharu..ehehhe

Noorlaila Mohamed Nor said...

ok sat nak pi baca

seroja jingga said...

akak peminat setia silent melody

hans said...

bila plak ko jumpa dia weih?
kimsalam dkt dia

Fatt Chin Choy said...

aku dah singgah blog dia kat opis tadi

now kat rumah

memang blh cair. nasib baik aku bukan nyah

haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger