Online users

Follower

Wednesday, January 6, 2010

Cek mabuk darat

Sampai sudah di Sungai Petani.Lega.Satu pengalaman baru dan mengasyikkan tercangak dekat Duta dari pukul 7 pagi sedangkan tiket pukul 9.45 pagi. Syok oh. Aku tengok Malia, Malia tengok aku.T_T

Cek mabuk darat. Tera naik bas pi Penang pun kalau tak kena angin dia, boleh pening pala oh. Lepaih tu muntah. Sungguh ni. Cek pun tak tau la napa cek jadi lagu ni. Dari kecik lagi tak boleh travel jauh-jauh. Selalu kena bawa plastik spare takut-takut muntah dalam bas. Sebab tu cek lebih suka duduk rumah tak berjalan pi mana. Sebab kuat mabuk! Nasib baik kali ni punya travel, cek berjaya kawal diri dari muntah.Tapi, dekat-dekat nak sampai exit SP Selatan tadi, perut pulak duk buat menugai. Duk rasa macam nak terkeluaq dah isi perut. Punya duk tahan jangan muntah.Tiba-tiba pening bukan main. Cek dah tunduk bawah dah. Picit-picit pala, pejam mata. Memang saham cek jatuh sikit la time tu. Sebelah seat cek ada dua orang mamat kacak.Tsk.Perangai cek memang huduh nak mampuih la time tu sebab macam orang kena sawan babi tau dak.Cek tak peduli dah orang kiri kanan. Cek beralih seat sat belah kanan, sat belah kiri. Tak reti duduk diam.

Bila sampai ja dekat SP, cek masuk dalam kereta Mak Su, cek baring kat seat belakang sorang-sorang.Kronik kan? Hadoih la. Kalau boleh, cek nak kahwin dengan orang dekat-dekat sini ja. Senang tak payah nak travel jauh-jauh. Tapi kalau dapat laki belah Pantai Timuq, cek tak tau la lagu apa nak jadi kat cek. Ni sampai sekarang ni pun cek duk rasa huyung hayang lagi ni. Macam nak pengsan. Teruk sungguh aih.

p/s : Ini semua penangan tengok Raja Lawak musim ke-4. Kebanyakkan yang masuk semua mai dari Utara sampai cek pun nak post entry dalam bahasa utara hari ni. Hehehe. Paham tak? Kalau tak faham, tinggai comment. Suka sungguh tengok mamat alien kumpulan Mamu tu. Muka lawak nak mampuih.

23 comments:

HonEyBuNNy said...

alahai ciannya..ihih..mmg cek kena caqi owg utara la lagu tu noh...hiihih..jom2 kita cakap utara..hahah

HonEyBuNNy said...

alahai ciannya..ihih..mmg cek kena caqi owg utara la lagu tu noh...hiihih..jom2 kita cakap utara..hahah

little yaya said...

kumpulan Mamu tu duk depan umah tok aku..tapi tak taw pun depa pandai buat lawak selama ni..aku tengok biasa2 ja..haha..sembang pun takdak la lawak mana pun..heran aku pakcik aku cakap depa masuk..

[z@ck] said...

HOneyBunny..
tu la pasai..nak kena caqi sorang org blah sini..hehehe..

little yaya..
ya ka..depa adik bradik ka?

mamma mia! said...

kalau mabuk laut leh terima lgi.. tp kalo mabuk darat, memang leceh dibawak bejalan! haha ni aku tak pnh naik flight, kot2 la nnt mabuk udara pulak aku.. hang apatah lagi. haha

Eazy Izzuddin said...

travel jejauh la besh..
eheh
xD

PinQib said...

lol,
hangpa cakap apa pun, cheq paham.,
wahhh,
hebat x>

ak penah telan muntah sndiri beb dalm bas sebb xda plastikk

sI tEDI said...

aku dulu masa kecik2 siap di bekalkan plastik sorang satu.. ha ha ha

Judiene said...

hang tak telan panadol ka?
tak pun hang tidoq ja sepanjang perjalanan tu
comfem tak terasa nak muntah
nenek aky dulu pn lagu hang jugak
tp abah aku suh dia telan panadol
2 biji da ok
hahahaha

little yaya said...

tak lah..satu kampung ja..tapi tempat tu tak kampung pun..nama ja kampung..penang kan..haha..peminat ka? aku tak tengok pun depa..

[z@ck] said...

mamma mia..
jgn tak tahu aku nek flight x mabuk..hahaha..

Eazy Izzudin..
tak best bila pening pala.. =(

PinQib..
awat lagu tu weyh..geli aih..huhuhu

si tedi..
sama la kita.. =)

judiene..
x jadi apa pun..duk lagu tu gak..tegar..

little yaya..
aku baru tgok Raja Lawak..baru terminat..hahaha

syafawani said...

olololo...hehe..rehat naa:)
cari yang sebelah umah da la cek..toksah p jauh2..satni sakit2 susah..hik3

[z@ck] said...

syafawani..
erk..sebelah rumah semuanya golongan perempuan veteran T_T

adawiah.zaini said...

amboi2 dok dkt ja kn? wahahahah

AkU said...

la..awatnya hg mai turun kl xhabaq mai kat aku..hg kejam noh..

x-po said...

telan ubat tahan mabuk, then ngntuk, then akan tidur then tak muntah la..hehe

B E L L A said...

waaaa sep sep! kita pun mabuk darat. Sure pening pale tahap nk pecah kalau travel jauh jauh. T___T

tp kalau nek kapal terbang or nek kapal laut, steady je. kehkehkeh.

arque said...

duduk rumah je laa.kah3.

Eyriqazz said...

pernah pi sungai petani..rumah mak sedara..best suasana di sana..aman tenteram..

http://eyriqazz.blogspot.com/2010/01/kuiz-bersama-eyriqazzgreat-teacher.html

Mawar_berduri said...

hihi...ingat lagi...pernah muntah naik bas dari Perak ke KL ...salah makan ...abis sweater ...seb baik tak kena baju ..malu seh ...huhuh

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannye cek mabuk darat..kalah org peknen zack nie..he he he

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannye cek mabuk darat..kalah org peknen zack nie..he he he

-aTie- said...

atie punmabuk darat so nk atasi kalo dlm bus tu dgn discman..xtau nape cam rase selesa n xpening n muntah..kalo nek keta duk bhgian depan.better jd driver..kalo kene duk blakng better mkn gula2...

www.khaizarien.com

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger