Online users

Follower

Tuesday, January 5, 2010

Target tersasar

Hai peeps. Baru saja pulang dari kota mencari pakwe. Heh. Bukan. Seperti yang diramal, Sogo menjadi pilihan hati. Target nak cari beg kuliah, alih-alih dapat kasut dan selendang. Hebat bukan? Nasib baik tak lari bajet. Hujan turun menggila membantutkan sekejap aktiviti mencari selendang di Jalan TAR. Bila hujan renyai, gigih juga habiskan round semua kedai. Tegar ni. Bukan selalu dapat datang KL. Aku terpandang satu pashmina. Cantik. Berkenan. Terus angkut tanpa banyak songeh. Senang kan shopping dengan aku.Hahaha.

Tabik la dengan cara pemanduan Pak Su. Even sesak macam mana pun, dia still boleh cari ruang untuk menyelit. Meter tak pernah bawah 120km/j. Ada la feeling macam naik roller coaster tapi memang terbaik lah. Memang kena bawa macam tu dekat sini supaya orang lain tak cilok jalan kita. Tahu-tahu sajalah kawasan dekat KL ni, semua tempat sesak by the time pukul 6 petang. Semua pakat nak rush balik rumah.

Oh. Esok nak balik Kedah dah. Tiket pukul 9.45 pagi, bas Mara Liner. Aku balik berdua dengan Malia.Moga-moga perjalanan pulang kami selamat. Al-maklumlah sekarang ni macam-macam boleh berlaku. Teringat bas Sani Ekspres. Huhu. Takut woo. Doakan kami selamat sampai.

Nah. Saja nak tayang selendang 10 hengget fresh dari Jalan TAR sekaligus buat tatapan insan yang merindui wajahku.Hahaha.

p/s: Aku hairan macam mana orang buat toncet besar dan tinggi eh? Rambut betul ke or ada aksesori tambahan untuk kasi toncet tinggi? Kalau pakai selendang, at least kena ada toncet. Baru style.

33 comments:

hanismalik said...

Hi...just found your blog...nice stories...nice page...hope can give me some tips to be a good blogger=)

Nway, toncet2 xboleh dlm Islam...siap ada hadis lagi...ibarat bunut unta..lbh kurang la bunyinya=)

[z@ck] said...

hanismalik..
betul ke? even untuk org yg bertudung?huhuhu

Fina said...

huh? what toncet means??

sI tEDI said...

balik lek lok zack!

ingat daku dalam bas mu!

dila said...

toncet2 tu gaya masyarakat jahiliah dulu tu..aku pun tak ingat camne bunyi hadisnye..tp memang ada la.

Zuewairy said...

take care;)

tocang setinggi Burj ke kamo nak buat zack;)

QisTina said...

toncet x lawa lah..
anyway nice selendang.
=D

[z@ck] said...

Fina..
toncet tu macam sanggul..

si tedi..
orait bebeh.. =)

dila..
ye ke..huhuh...aku tak tahu.. =(

Zuewairy..
bukan toncet..tapi sanggul..huhuhu

Qistina..
ye ke..hahaha..tp zack suka tgok

Judiene said...

wah
shopping sakan nampak
christmas da lepas kot
hehehe
;P

[z@ck] said...

Judiene..
ingt time krismas ja ka boleh shoping..huhuhu

Asyraf Abdul Rahim said...

ahaha. cari beg kuliah dekat kedah lah gamaknya.

semoga selamat sampai ek! jgn lupa baca doa sebelum bas bergerak. :)

Budak Malu818 said...

hang ney,aku tengok makin hari makin manis plak..hehehe..off topic plak dah..
wah,g jalan tar xbgtau pown..
ummmm..
hehehe..

BezBuddy said...

setau aku kn zack...berdosa lau npe toncet or rmbut ikat tinggi sgt...sbb org leh agak rmbut kite pnjg or pendek...xtaula btl ke x...lau slh sori =D

syafawani said...

balik leklok cek naa:)hehe
insyaallah semua selamat ok:)aminnn..

Akmal Hakim said...

hahha.. siapa yang rindu nh >.<

Mr.Clive said...

eh eh...cari sape tu?ehehe

Sharinginfoz said...

ni memang tersasar jauh ni,.....

Masa itu Time

First Day Smart Reader

joegrimjow said...

cik zack
kat sini snow lebat
men salji jooommmm

nak beli satu tudung camtu

I_Hate_Lolipop said...

aku pun takut tgk bas sani ekspress tu.haha sgt beri impact kat kita kan.hurm..pas ni aku balik perak naik sampan la.

mr.syazwan said...

nak jdkan toncet tinggi slh 1 nya

kena kusutkan rmbut tu kasi tebal...

or pakai bun rambut...

wahhhh tahu ni...

hahaha

tgk org buat tu yg tahu...

hehe

mamma mia! said...

pjg x pashmina tu?

suezensuzanna said...

toncet tinggi br style!

Elle JmDean said...

wow! z@ck dtg key el???
nape x ckp? ley join p jalan TAR..
hehehee
sopin sakan noh!

sebaik naik bus kalo bwk kete tu mau penoh bonet dgn selendang.. hahahaa

kalo nk toncet tinggi cam ekinmawi tuh hang lilit ngn kain skali mesti sebungkus hang nyer toncet.. br syalo glee.. haha

arque said...

toncet?tocang kah?macam2.adeh.kakaka. ;P

Eazy Izzuddin said...

mmg target tertsasar tuh
hehehe
xD

cik EPAL said...

macam nak pergi sogo jugak la :)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

cantik pulak aku nengok ko pkai shawl tu...hari tu aku nak rembat gak tapi aku takut x suai la..

aku nak tiru gak la...nnt nak cari kat jalan tar hhahahaha

PinQib said...

heheh.,
kuat ye ko shopiing zackk.
hemmm.,


ak rasa dia sumbat stoking2 kot lam anak tudung

'AQILAH said...

tak reti pakai selendang...

hanismalik said...

Yup...betul...xboleh wpun pakai tudung...ibarat mcm kita pakai baju tp nmpk bentuk tubuh badan...
Sebar2kn kpd rakan2=)

Softtouch [Hanim] said...

akak pun pelik tau kalu nengok org pakai tudung pastu ade toncet2 mcm ikin n norjuma tu tp akak tengok cantik jer..

oo rupenya xboleh yer tomcet2 tu...xketahuan lah akak...

lilylala said...

arghhh
benci tgk slendang ni
terbeli kat penang dgn hrga rm20
gatal nak bli jauh2
tp tak reti pkai la..
kalu bosan,tunjuk la kat kite bley..
request ni..
slendang ni ala2 pashmina kan??

NeenaAnuar said...

channtekk selendang...

tunchet tu bukan diaorg yg berambut panjang ikat tinggi2 ker? hehe.. akak pun tak pasti... agak2 jerk lar camgitu.. :D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger