Online users

Follower

Thursday, January 21, 2010

Kisah Genting : Part 1

Holla! Aku masih lagi dalam percutian yang tidak dirancang. Sekarang berada di rumah skandalku di Seksyen 7, Shah Alam. Memang tak plan pun nak mai sini. Tapi alang-alang dah sampai area KL ni, turun la Shah Alam kejap. Dah rindu oh dengan minah senget ni.

Ok. As promised, aku nak story sikit la perjalanan ke Genting baru-baru ini. Aku dan Ada gerak dari Kedah naik train. Kebetulan Kamil dan Min satu train dengan kami. Depa pun nak balik KL juga.Wah. Seronok bukan main aku. Ye lah.At least nanti boleh lepak kat kantin sama-sama. 10 jam oh dalam train. Bosan. Bila ada lelaki ni, semangat dia lain sikit.Hahaha.Aku ajak depa join kami since kami ada 2 lagi tiket free. Kamil ni pantang diajak. Mesti akan kata YES punya. Maka, bertambah bermaknalah trip kami apabila dikepit dua orang bouncer ber ray ban hitam ini.Depa sanggup oh ponteng kelas sebab nak pi Genting. Gila donut betul.

Bersama Kamil,mamat suka pakai ray ban bajet stylo.

Perjalanan ke Genting berjalan lancar. Dari KL Sentral ke Genting hanya RM 9.30. Itu tak termasuk tiket ke taman tema. Just tambang bas dan tiket Skyway saja. Tiket memang selling fast. Baru kejap tadi aku tengok tiket pukul 10.30. Elok aku kalih lagi sekali dah tukar next bas pukul 11.30.

Maaf. Gambar kami bertujuh di dalam cable car tak dapat di capture ekoran space-nya yang kecil. Tokeh,kasi besaq lu punya cable car please. Ceh.

Naik cable car sumbat 7 0rang dalam tu. Nasib tak reban. T_T Semua berlagak cool padahal mata langsung tak pandang bawah. Elin siap boleh mabuk lagi sebab cable car goyang teruk sangat. Aku maintain sebab dah telan ubat anti-mabuk sebelum trip lagi.Ceria kan aku. Hahaha.

Sampai atas Genting, kalut jalan laju sebab tak nak bazirkan masa. Kami terus pergi ke customer service office untuk redeem tiket. Sorang boleh tebus 2 tiket. Tengok list yang tebus, boleh dikatakan group kami antara yang terawal redeem. Yo lah. Time ni je pun yang ada untuk hoya-hoya. Lepas ni dah susah nak bercuti bersama-sama.

Corkscrew. Paling mencabar ketahanan mental dan fizikal. Payah kalau berani sangat pun. Aku mula-mula excited la. Lepas dah pasang seat belt, dia dah mula gerak slow-slow, rasa macam nak turun balik. T_T Gerun oh. Time dia pusing 360 darjah tu, kami jenuh rengah. Punya takut terhumban keluar seat sebab rasa macam tak kejap je safety belt tu.Jantung terpelanting kejap time naik corkscrew ni. Punya takut ceq nak habaq mai.

Pirate ship. Ini pun mencabar juga. Mula-mula eksyen, tak takut. Gagah ambil seat paling belakang sekali. Konon nak thrill la kan.Sekali kau..bila dia tonggeng paling tinggi sekali, rasa perut tercabut sekejap. Memang dengaq suara aku ja time tu.Ada sorang abang rocker gigi arnab berambut gerbang duduk depan Kema. Dia asyik duk ajuk kami jerit saja atas ship tu. Nyampah oh.

Ehehehe. Excited bukan? Tengok side kanan muka separuh tu. Itulah abang rocker gigi arnab yang sibuk duk takut-takutkan kami.

Benda ni pun lebih kurang corkscrew juga. Cuma dia pusing masuk dalam gua. Ini lagi bahaya pasal seat belt dia macam seat belt kereta ja. Keselamatan diragui. Hoih. Elin excited.

Solero shot. Saat menunggu giliran.

Muka sangat huduh. Tapi aku nak letak juga.Mana tahu ada yang berkenan.Bontot terangkat beb.Naik lah benda ni. Sure nak lagi. Ahaha.

Bersambung..

20 comments:

eQbalzack said...

space shot tu taubat tak nak naik lagii...haha

miera said...

space shot tu even da 3 kali aku naik..
tetap jerit mcm br 1st tyme naek...

Dee said...

muda2 dulu suma akak naik..skrg dh kertu..x berani dh..jantung dh x kuat..hahaha..alasan!!

[z@ck] said...

eqbalzack..
hahaha.suma da bertaubat..

miera.
hahaha...gayat kot..

Dee..
hahaha..agak lah..bila da berumur nak naik benda ni kena fikir byk kali kan

Nuyui said...

uih..
mnkutkn r ko ni.
ak bru je lawat page ko td. haha...
weh..nk gi genting... nk gi!!
tp mahai gile nk pi sana.. wuwu.

nk masuk contest milo tu..
tp kne ada fb plak. alaa... cerewet tul r diorang nk kne ada fb plak. tah pape je..

hahhaa!

angah iza said...

tersangat la jeles okey...
arrggghh.....
"abg jom pi genting"
hehheehe

[z@ck] said...

Nuyui.
hahaha..aku ni pn sabit dpt tiket free je yg boleh smpi genting..

angah iza..
hehehe.cepat ajak si tunang gi sana =)

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

wahhhh...best tu...nak pi jgk..berapa tambang semua????

NeenaAnuar said...

wwoooohh... I loiikkee Corkscrew & Solero Shot! kalau stress2 naik nie confirm hilang stress! hehee..
*teringat lak my Gold Coast trip.. huhu*

Ilham Liyana said...

weyyyyy.. cmna leh dpt tiket free?
aku pon nak gi gak genting 12hb ni kott... haih x sabaq dah lepas tgk entri ank nih! kakaka.

oranglidi said...

memang luruh jantung naik menatang space shot.

kan best kalau space shot tu, dia kasi jatuh, pastu naik atas semula, dia campak terus ke awan.

[z@ck] said...

Muhammad Arif bin Zaripin.
kos dari rumah ke or dari KL Sentral?
x sampai RM 100 sebab tiket masuk outdoor dapat free =)

NeenaAnuar.
boleh menjerit sekuat hati kan.

Ilham Liyana..
ang nak pi time Gong Xi Fa Cai ka?

Oranglidi..
whoaa..pastu jadi fairy kat atas awan tu.hahaha

joegrimjow said...

pernah skali ke genting
space shot pon xpernah naik

Softtouch [Hanim] said...

mmg syok oo zack naik bnda tu..akka pun suka naik tp tang selero shot tu akak xberani naik..takut..

'AQILAH said...

ku suka space shot !

saypOOL rafhtello said...

ko pegi ari apa..aku gi ari ahad..best smpi nak mampos space shot..

Zuewairy said...

hahhahaha, yg kapal lanun tu.. xble blah.. kecut segala2nya;)

Judiene said...

aku suka naik solero shot
walaupun rasa jantung dah terkeluar dah time tuh
hahaha

sI tEDI said...

pernah pergis ekali beberapa tahun yg lalu..

kem salam kamil!

AkU said...

wah..update habis-habisan ek ko nih zek..uat aku jelez siot..@@

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger