Online users

Follower

Thursday, March 4, 2010

Autumn in my heart.

Sekarang dah masuk Autumn tapi tanda-tanda daun nak luruh masih tak nampak lagi. Maybe masih terlalu awal kot untuk daun luruh. Bila aku tanya orang Kiwi pasal Autumn, depa sendiri pun quite unsure dengan actual date setiap musim. Yang pasti, cuaca semakin sejuk. Nak tidur pun pakai sweater. Melampau kan sejuknya.Kalau tak pasang heater, hang memang kebal la. Kumur mulut guna air sinki yang sejuk macam ketui ais. Memang fresh habis la.

Senior dah pesan, jangan terlalu biasakan diri pakai tebal-tebal waktu summer sebabnya winter nanti lagi teruk sejuknya.Aku cuba juga untuk tak pakai sweater pergi kelas. Just pakai long sleeve dan selipar. Weehuu. Berjaya.At least, badan aku dah sedikit kebal untuk tahan sejuk ni.

Datang sini, kulit memang selalu kering. Kena kerap pakai lotion. Kalau tak, kulit hang jadi kasaq dan mengelupas.Sangat hodoh.Auntie Ruzaini pesan mandi sekali je sehari untuk elakkan kulit kering. Maka, kami pun mandi sekali sehari. Hahaha. Kalau ampa pun mesti tak sanggup mandi banyak kali kan. Sejuk menggedik. Even ada heater pun, but still sejuk bila hang keluaq bilik ayaq, angin dari luaq duk bertiup baik punya menampaq susuk tubuh ampa yang baru lepas mandi. Sejuknya terasa sampai ke tulang sum sum weyh.Bbrr.

Tak sabar nak tunggu daun berguguran jatuh ke lantai bumi. Nak feeling Autumn in My Heart.Who wants to be my hero? Heh.

15 comments:

Fikri said...

mandi sekali jerk?
pastikan pakai deodorant byk2 ahaha.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hee.. busuk la ko ye? weh.. cepat2 hupdate letak pic autumn k. tak sabor nak tgk..

.: ♥ Vintage :. said...

aiyooo...cmna aku nak p sana?aku niy dala gila mandi..mampoih den..!!

[z@ck] said...

Fikri..
sumpah tak busuk weyh.x berpeluh walau setitik pun..hahaha..

Oshinz d senorita..
nanti dah sampai masa, aku tepek ok..

vintage..
ang mandi la banyak mana pun ang mau. bukan kena catu pun ayaq kat sini.hahaha

joegrimjow said...

bile nak musim bunga kat siniii

Fathi Adha said...

emmm...
kalau musim sejuk nanti, g kelas kena pakai semua baju yg ada...hehe

DoDu@HaHA said...

winter!!!!!!! mesti ada salji kan??

RoSe_ViOleTE said...

ahha~~
sejuk yg ke tulang!mmg hebat!

rase nk pegang air pun serba salah.hehe

Jijahh @ f.k said...

wah .. dah kebal la ekk .. hehehe .. best tu musim luruh ...

sI tEDI said...

huh!!

hati ku berbunga membaca walau tiada kesejukan di sani melainkan kemarau ygs edang melanda!!

emelkan aku sikit sejuk tu!

AcanCapik said...

aku nak daun kering satu... huhu...

mysara newrie said...

Owh ~ macam tu pulak erk? haha. mandi sekali sehari?


Haha. Takpe ~ Dimaafkan :)

Softtouch [Hanim] said...

sini panas melampau zack..kat sana mesti xbaukan kalu mandi sehari skali..kalu buat kat cni mau sebatu pun dah bau..he he he

zack, cube mkn madu lebah ker utk panaskan dada tu sbb takut lelah ker nak2 masa winter..itu petua mak akak masa kami kat obersea dulu ikut abah bkerja..take care

Asyraf Abdul Rahim said...

macam tu kene kerap panaskan badan dengan senaman panas. baru boleh lawan sejuk tu. kan?

NeenaAnuar said...

besttttttttttnyerrrr dik!!! akak tak penah rasa Autumn lagi... Selalu gi musim Spring (bunga).. which is really nice tooo..

Autumn memang sgt chantekk... carik tempat2 yg ade Oak Leaves.. amik gambar banyak2 pastu jgn lupa share2 ngan akak keh! hehehe..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger