Online users

Follower

Thursday, March 4, 2010

Dah pandai masak. Ehem ehem.

I'm becoming a better cook right now. Setiap hari makan kat rumah. Nak save budget der. Lagi pun kalau makan kat luar, dah bosan asyik tuju Subway Subway Subway. Balik balik menu sama. Tuna tak pun seafood. Kalau kat Malaysia, jadi baloq sikit nak masuk dapuq sebab tok ada. Depends kat dia ja. Sekarang hang nak depend kat sapa? Mau tak mau kena la masuk dapur. Masak.

So far, tomyam campur la masakan paling membanggakan pernah aku buat.Siap jamu jiran lagi. Kembang hidung bila depa cakap sedap. Siap tanya resepi lagi. Ehem ehem.Semalam buat daging masak kicap.Resepi suka hati tetapi tetap menawan hati.Betul la cakap korang yang memasak ni tak perlu susah-susah nak belajar. When the time comes, skill tu akan muncul dengan sendiri. Main campak-campak pun sedap.

Call tok guna superbuzz calling card. $10 untuk 100 minit.Mengadu yang kat sini makan tak sedap sangat macam kat Malaysia. Hari-hari makan menu sama. Isk. Tok gelak. Lama-lama dengar suara tok macam sebak semacam ja. Rindu I la tu. Ehek.Mengadu la belacan susah nak dapat, kicap cap kipas udang mahal, ikan bilis sepeket kecil sampai $ 6. Lesung batu sampai $ 40. Blender Uni Hall tak provide, nak buat sambal tumis susah. Bla bla bla.

Dan dan tok minta alamat rumah di Kelburn. Nak pos segala bahan mentah. Oyeh. Itulah gunanya mengadu. Sebab tu kot tok sebak. Cucu dia ni tak cukup nikmat time makan. Nak minta pos lesung batu macam over sangat la pula kan. Hurmm..

18 comments:

LoVEaQshA said...

wah2 dear da pndi msk erk..memg betulla skil tue akn dtg naturally silap2 lg sedap dr yg da teror msk..

Rasa2 lepas ke nk soh pos lesung batu?krg xpsl jer ingt bom ke apa ke gempak plak krg!!(ish da merapu pagi..)

K tk cre..

aNoZ said...

kenapa tak masukkan gmba mskkn sekali? nk tgk gak. hehe

[z@ck] said...

LoveAqasha..
hahaha..betul gak..duk ingt belerang plak ka kan..tp cm na nk tumbuk smbal belacan???ish..

Anoz..
x smpt snap..dah habis dah mkan..hahaha

angah iza said...

nnt try wat sambal belacan plak...

hahahah...tp ada ke belacan kat situ???
:P

Mawar_berduri said...

huhu..susah kan merantau kat tempat orang ...ntah2 nanti memang tok pos kan lesung batu skali..sayangkan cucu p'nye pasal...hihihi

rathiqah azmira rosli said...

When the time comes, skill tu akan muncul dengan sendiri. Main campak-campak pun sedap.



suka itu ayat

heeee

@rE-LonG said...

perh!!dasat la..da leh msk tom yam..hihi

kt xpnh msk lg..reti msk kicap n smbal lg..lain fail!!hoho ;)

black_mel said...

waaa...kesian..cek rindu tok ka..takpa..next time suruh tok kirim rendang ka ketupat ka..hehe..

baiknya dgn tok...

Softtouch [Hanim] said...

betul tu zack masak2 ni xyah blaja secara khusus sbeb dengan sendirinya akan pnadi..manjanya zack ngan tuk..mesti tok rindu ngan zack..wah, siap nak pos lagi brg2 tu...sorga lah..

Peri PiA said...

belum bosan dgn Subway,mahal sebln2 sekali merasa

yummy

cooking is fun, yg leceh nya persediaan n kerje membersihkan dpr ;)

sI tEDI said...

nak rasa ko masak!!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

owh saat2 aku tunggu...nak gak tgk gambar masakan tuuuuuuu

AcanCapik said...

ko buat je la lesung batu sendiri... huhu...

ada van de kamp said...

housemate zack masak lg sedap. meletup pedas! keh3

Judiene said...

aku masak ikan bawal sweet sour plg membanggakan
nak resipi aku??
email aku eh
ahahahahaha

.: ♥ Vintage :. said...

nak spagetti, sambal udang, ikan keli bakaq..!!!

Mawar_berduri said...

best nya ...huhu

Asyraf Abdul Rahim said...

betullkee nii. hahaha.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger